Tamer Karadağlı Veli Gündüz Şahin'i makamında ziyaret etti

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’i makamında ziyaret etti. Görüşmede Mamak Kültür Merkezi’nin geleceği ele alındı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, tarihi geçmişiyle dikkat çeken ve yıllarca devlet konservatuarı olarak hizmet veren Mamak Kültür Merkezi’nin geleceği ele alındı.

Ziyaret sırasında Mamak Kültür Merkezi’nin Mamak sınırları içinde olmasının büyük bir şans olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin, ilçeyi sanatın merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. “Fikir aydınlanması olmadan, sadece betona dayalı bir gelişmişlik düzeyi kabul edilemez” diyen Şahin, “Mamak’ın çehresini betonla değil sanatla değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

İSTİŞARE EDİLDİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise 1924 yılında kurulan ve birçok ünlü sanatçının yetiştiği Mamak Kültür Merkezi’nin geçmişte düğün salonu olarak kullanılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Karadağlı, Çetin Tekindor, Cihan Ünal ve Cüneyt Gökçer gibi önemli isimlerin yetiştiği yapının, asıl amacına uygun şekilde restore edilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri