Oyun Odaları'nda kayıtlar yarın başlıyor

Büyükşehir Belediyesi 36-68 ay arası çocuklar için "Oyun Odaları" kayıtlarını yarın itibariyle başlatıyor.

Büyükşehir Belediyesi, 36-68 ay arası çocuklar için "Oyun Odaları" kayıtlarını yarın başlatıyor. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet, çocuklara güvenli ve eğlenceli bir ortamda eğitim ve aktiviteler sunmayı amaçlıyor. Dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara da erken çocukluk eğitimi veren belediye, ebeveynlere yönelik aile seminerleri ve atölyeler de düzenleyerek ailelerin bilinçlenmesine katkıda bulunuyor.

KAYITLAR BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, 36-68 ay arası çocukların güvenli ve eğlenceli bir ortamda vakit geçirebileceği “Oyun Odaları” için yeni kayıt dönemini başlatıyor. Yarın başlayacak başvurular, belediyenin internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmet, erken çocukluk döneminde çocuklara eğitici ve eğlenceli aktiviteler sunmayı amaçlıyor.

DEZAVANTAJLI BÖLGELERDE HİZMET

Büyükşehir Belediyesi, çocuk dostu şehirler çerçevesinde erken çocukluk hizmetlerini yaygınlaştırarak toplumun her kesiminden çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda, dezavantajlı bölgelerde bulunan 3-6 yaş aralığındaki çocuklara; erken çocukluk eğitimi, kültürel ve sanatsal faaliyetler sunuluyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, 2022 yılından bu yana 20 yarı zamanlı oyun odası hizmet veriyor. Bu odalarda çocuklar, ücretsiz eğitim, beslenme ve kırtasiye desteği alıyor.

DESTEKLEYİCİ PROGRAM

Oyun Odaları projesi, sadece çocuklara değil, aynı zamanda ebeveynlere yönelik de çeşitli destekleyici programlar sunuyor. Oyun odalarından faydalanan çocukların ebeveynleri için her hafta aile seminerleri ve aile katılım atölyeleri düzenleniyor. Bu etkinlikler, ebeveynlerin çocuk gelişimi konusunda bilinçlenmesine ve çocuklarıyla daha etkili iletişim kurabilmesine katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu tür projelerle hem çocukların hem de ailelerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri