Mansur Yavaş’tan kritik 20 dönüm kararı: AK Parti’den sert tepki geldi

ABB Meclisi’nde kritik bir karara imza atıldı. 20 dönümden büyük yeşil alanlarda ilçe belediyelerinin karar verme mekanizması ortadan kaldırıldı. 20 dönüm üzeri alanlardaki yatırımlar için ABB referans alınacak. AK Parti Grubu karara itiraz etti.

31 Mart seçimlerinde Başkanlıkla birlikte Belediye Meclisi’nde çoğunluğu da kazanan Mansur Yavaş, ilçe belediyelerle ilgili kritik bir karar aldı.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kritik bir karara imza atıldı. 20 dönümden büyük yeşil alanlarda ilçe belediyelerinin karar verme mekanizması ortadan kaldırıldı. 20 dönüm üzeri alanlardaki yatırımlar için ABB referans alınacak. AK Parti Grubu karara itiraz etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor. Üçüncü birleşimde yaşanan tartışma gündemde. Komisyon raporunun 15. ve 16. maddeleri üzerinde AK Parti grubu ile CHP grubu anlaşamadı.

Komisyon raporunun 15. maddesine göre yeni yapılacak 20 dönümden büyük yeşil alanlarda söz hakkı tamamen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bırakılacak. Yeşil alan ancak 20 dönümden küçükse ilçe belediyeleri inisiyatif alabilecek. 16. maddeye göre ise halihazırda olan parkların bakım ve onarımlarındaki yetki alanında değişikliğe gidilecek.

“BAŞKANLARIN BİLGİSİ BULUNMUYOR”

Maddelerin oylamaya sunulmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, “Bence bu kararı erteleyelim. Belediye başkanları ile görüşme yapılsın. Başkanlarının konuyla ilgili tam anlamıyla bir bilgisi bulunmuyor. 20 dönümün üzeri neye göre belirlenecek? Diyelim ki Altındağ Belediyesi sınırlarında 200 dönümlük bir mesire alanı var. Belediye oraya yatırım yapacak. Alınan kararla bu engellenmiş oluyor” dedi.

SİYASİ YATIRIMI ENGELLEYEBİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi grubunu temsilen söz alan Meclis Üyesi Burak Koç’un 16. madde üzerinden verdiği yanıt üzerine Yalçın tekrar mikrofona geldi.

Nihat Yalçın, “Bu iki maddeyi birbirinden ayırmak lazım. Bütün gibi görünüyor ama farklı konular. Bir tanesi bundan sonra yapılacak alanlarla ilgili. Şöyle bir örnek vereyim; Sincan Belediyesi kendi bütçesiyle 300 bin metrekare bir rekreasyon alanı yaptı. Bu madde burada onaylandıktan sonra, ilçe belediyesi kendi sınırlarında 20 dönümün üzerindeki yerlerle ilgili bir yatırım yapamayacak. Maddeye ilçe belediyesi ile ortak bir karar alınmasıyla ilgili ekleme yapabiliriz. Bu karar önceden alınmış olsa Sincan Belediyesi o yatırımı yapamayacaktı. Siyasi açıdan değerlendirirseniz, ilçe belediyelerinin siyasi anlamda yatırım alanı kısıtlanmış olacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri