Mamak Belediyesi itfaiye ekipleri Bolu'dan ayrılmıyor

Bolu'nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos Perşembe günü çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları, beşinci gününde hız kesmeden devam ediyor. Mamak Belediyesi ekipleri, Başkan Veli Gündüz Şahin'in talimatıyla bölgeden ayrılmıyor.

Bolu'nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos Perşembe günü çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları, beşinci gününde hız kesmeden devam ediyor. Mamak Belediyesi, Başkan Veli Gündüz Şahin'in talimatıyla bölgedeki çalışmalara destek sağlıyor. Belediye yangın söndürme faaliyetlerine 1 su tankeri ve 2 personel ile katılarak, çalışmalara katkıda bulunuyor.

1357 PERSONEL SAHADA

Yangının etkili olduğu Göynük ilçesinde, özellikle Bekirfakılar Köyü ve çevresinde yoğun çabalar sürüyor. Yangın nedeniyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar Köyleri’nde yaşayan 490 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. Yangının 12 farklı noktada başladığı, 3 noktada halen devam ettiği belirtilirken, soğutma çalışmaları 12 helikopter, 138 arazöz ve 245 araç ile iş makinesi kullanılarak yürütülüyor.

Bölgede süren yangına karşı bin 357 personel mücadele ederken, çevre şehirlerden gelen gönüllülerin de desteği büyük önem taşıyor. Yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanın yandığı yangında, gönüllülerin de yardımıyla alevler 3 noktaya kadar geriletildi. Ancak yangın hala tamamen kontrol altına alınabilmiş değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri