Mamak Belediyesi drift pisti için ilk kazmayı vurdu

Mamak’ta artık araçlar bağlanmayacak, ehliyetlere el konulmayacak. Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, drift pisti sözünü yerine getiriyor. Mamak’ta 56 dönüm üzerine dünya standartlarında drift pisti yapımına başlandı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, gençlere verdiği drift pisti sözünü yerine getirmek için kolları sıvadı. Mamak Belediyesi drift pisti için ilk kazmayı vurdu. Başkan Şahin çalışmayı “Mamak’ta artık araçlar bağlanmayacak, ehliyetlere el konulmayacak” diye duyurdu.

56 DÖNÜM ÜZERİNE KURULUYOR

Mamak drift pisti Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda inşa ediliyor. Drift pistinin yapımı için ilk kazma vuruldu. 56 dönüm üzerine planlanan proje kapsamında drift pistinin yanına bir de Okçuluk Alanı inşa ediliyor. Proje ayrıca sosyal donatı alanları, tribünler, satış alanları, otopark alanları ve rekreasyon alanları içeriyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA OLACAK

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, projenin arazi çalışmalarını yerinde inceledi. Şahin, projenin dünya standartlarında yapılacağını söyledi.

İLK KAZMA VURULDU

Şahin x hesabından yaptığı duyuruda “Gençlere verilmiş bir sözümüz vardı, gereğini yapıyoruz. Drift alanı projemizin çalışmalarına başladık. Caddelerimizi güvenli hale getirirken gençlerimizin kendi canlarını tehlikeye atmalarının önüne geçeceğiz. Artık araçlar bağlanmayacak, ehliyetlere el konulmayacak” dedi.

MAHALLİ YARIŞLAR YAPILABİLECEK

Drift pistinin drift sporunun yapılacağı ulusal şampiyona, mahalli yarış ve drift festivallerine de ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip olacağını belirten Veli Gündüz Şahin, “Yine proje, araç tanıtım lansmanları, otomobil kulüplerinin buluşmaları, yedek parça aksesuar fuarları, otomobil festivalleri, ileri sürüş teknik eğitimleri, otomobil odaklı alternatif birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak şekilde inşa edilecek. Pist tamamlanınca gençler güvenli bir alanda istedikleri gibi drift yapabilecek” bilgisini verdi.

MAMAK SPORUN MERKEZİ OLACAK

Başkan Şahin ayrıca “Gençlerimize verdiğimiz sözümüzü yerine getiriyoruz. Gençlerimizin büyük özlem duyduğu oto sporları drift pisti projemizi gençlerimiz ve yarışçılarımız için hazırladık. Mamak’ta hayatın her alanını sporlarla barışık hale getirmek için yatırımlarımızı devam ettireceğiz. Mamak hem üretimin hem de spor ve eğlencenin merkezi olacak. Projemiz, dünya standartlarında, otomobil ve motor sporları konusunda ülkemizin en modern tesisi olacak” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı atanan Sibel Emre kimdir?
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin Alevi mi?
Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Metrosu için tarih açıkladı

Belediyeler Haberleri