Etimesgut güvende değil: Saldırgan köpek sokağa salınacak

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Yapracık Mahallesi'nde yaşanan köpek saldırısı olayıyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yaptı. Beşikçioğlu, saldırıyı gerçekleştiren köpeğin sokaklara geri bırakılacağını duyurdu.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Yapracık Mahallesi'nde yaşanan köpek saldırısı olayıyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yaptı. Beşikçioğlu, saldırının ardından hem sokak hayvanlarının hem de vatandaşların güvenliği için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Açıklamaya göre, yeşil küpeli bir sokak köpeği, Y**** K**** isimli bir çocuğu ısırdı. Beşikçioğlu, saldırının hemen ardından ilgili birimlerin harekete geçtiğini ve köpeğin sağlık kontrolleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Geçici Hayvan Bakım Evi’ne götürüldüğünü ifade etti. Köpeklerden birinin sahiplendirildiği, diğerinin ise 10 günlük gözetimin ardından alındığı yere geri bırakılacağı bildirildi.

BAŞIBOŞ KÖPEK NÜFUSU ARTIYOR

Başkan Beşikçioğlu son dönemde Etimesgut sınırlarına diğer ilçelerden bırakılan köpek sayısında artış yaşandığını ve bu durumun sokak hayvanlarını koruma çalışmalarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Beşikçioğlu, “İlçemizde hem sokak hayvanlarımızın hem de vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz. Her bir vatandaşın sağlığını nasıl önemsiyorsak, her sokak hayvanının da can güvenliğini en az o kadar önemsiyoruz” dedi.

YARALI ÇOCUK GÖZLEM ALTINDA

Saldırıya uğrayan çocuğun sağlık durumunun yakından takip edildiği ve aşı kartı ile sağlık raporunun kamuoyuyla paylaşıldığı belirtildi. Sürecin dikkatle yürütüldüğünü ve hayvan severlerden anlayış ve işbirliği beklendiğini vurguladı.

Beşikçioğlu, açıklamasını “Sokak hayvanlarımızı korurken, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur” ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Belediyeler Haberleri