Canlı yayınlanan Büyükşehir ihalesinde tuhaf anlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin canlı yayınlanan 3 tonluk gıda alım ihalesine yalnızca 1 şirket katıldı. İlgili şirketin başvurudaki eksiği nedeniyle ihale dışı kalmasıyla canlı yayında tuhaf anlar yaşandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mal ve hizmet alım ihaleleri, şeffaf belediyecilik anlayışıyla 2019 yılından beri canlı yayınlanmaya devam ediyor.

Yayınlarla birlikte bir yandan Başkan Mansur Yavaş’ın şeffaflık ilkesi hayata geçirilirken bir yandan da rekabetin ve kırım oranlarının artırılarak Büyükşehir Belediyesinin tasarruf etmesi hedefleniyor.

30 GÜNDE 56 İHALE

ABB son 30 günde 56 farklı ihaleyi YouTube sayfası üzerinden canlı yayınladı. Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası Anonim Şirketi’nin salı günü gerçekleştirdiği bir ihale dikkat çekti.

Halk Ekmek ve Un Fabrikası için alınacak 3 tonluk gıda alımı için yalnızca 2 şirket talip oldu. İhale aşamasına ise 1 şirket kalabildi. O şirket de başvuru aşamasında yapılan bir yanlışlık sonucu ihaleden çekilmek zorunda kaldı. İhalenin başlamadan bitirilmesi gerektiğini anlayan komisyon üyeleri arasındaki huzursuzluk gözlerden kaçmadı.

TEK ŞİRKET KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası Anonim Şirketi’nin 2,000 kilogram kavrulmuş-kıyılmış fındık ve 1,000 kilogram antep fıstığı alım ihalesi 21 Mayıs Salı günü yapıldı.
İhale, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 3/g maddesi kapsamında gerçekleşti. Komisyon, ilgili malların alımı için isteklilerin ihaleden haberdar olması amacıyla ilan bilgisini Halk Ekmek internet sitesinde 14 Mayıs’ta yayınlattı.

İsteklilere ayrıca elektronik posta gönderilerek etkinlikten haberdar olmaları sağlandı. Belirlenen gün ve saate kadar bir istekli şartname aldı. Bir istekli ise ihale dosyasını komisyona teslim etti. Geçerli tek talep Kdyf Gıda ve Unlu Mamüller Limited Şirketi oldu.

İHALE HIZLA SONLANDIRILDI

Canlı yayının başlamasının ardından komisyon üyeleri ilgili evrakları kontrol etmeye başladı. Üyelerden birinin evraklardan birinde hata olduğunu başkana iletmesiyle beraber yayında hareketlilik yaşandı.
Hatalı evrakı bir kez de kendisi kontrol eden komisyon başkanı istekli firmanın teminat mektubu için yapılması gereken ödemeyi eksik yatırdığını tespit etti. İhale aşamasında tek bir firma yer aldığı için toplantı hızlıca sonlandırıldı.

Komisyon başkanı kapanışta, “Mektup için 64 bin 500 lira yatırılmış. 71 bin 730 lira yatırılmalıydı. İhaleye katıldığınız için idaremiz adına teşekkür ederiz. Teminat mektubunun eksik yatırılması nedeniyle değerlendirmeye alamayacağız” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri