Çankaya’da açılan gece kreşlerinin ücreti belli oldu

Çankaya Belediyesi, Ankara’da bir ilke imza atarak, gece kreşi açtı. İlçedeki mevcut 16 bakımevi geceleri de hizmet verecek. Çankaya’da açılan gece kreşlerinin ücreti belli oldu. Çankaya gece kreşleri ücretleri haberimizde:

Hüseyin Can Güner yönetimindeki Çankaya Belediyesi, Ankara’da bir ilke imza atarak, gece kreşleri açtı. Çankaya’da Belediyeye ait 16 gündüz bakımevi, aynı zamanda gece bakımevi olarak da hizmet verecek. Çankaya’da açılan gece kreşlerinin ücreti de belli oldu.

GÜNLÜĞÜ 500 TL

Çankaya gece kreşleri ücretleri şöyle: 36-72 aylık çocuklara akşam saat 19.00’dan sabah saat 07.00’ye kadar hizmet verecek olan gece kreşlerinin hafta içi günlük fiyatı 500 TL olarak belirlendi. Hafta sonu günlük fiyatı ise 700 TL. Aileler çocuklarını aylık kayıt yaptırmak isterlerse, 11 bin TL ödemek durumundalar. Aileler çocuklarını kreşe günlük de bırakabilecek, haftalık da, aylık da…

BAŞVURULAR BAŞLADI

Çankaya Belediyesi gece mesaisi yapan aileler için gece bakımevi hizmetine başladı. İlçede farklı semtlerde hizmet veren 15 gündüz bakımevinin yanı sıra Maltepe’de bulunan Umut Gündüz Bakımevi, aynı zamanda gece bakımevi olarak da hizmet verecek. Gece bakımevi, pazar günü hariç 19.00-07.00 arasında hizmette olacak. Çankaya gece kreşleri için başvurular başladı.

ÇOCUKLAR KREŞE, ANNELER İŞE

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri kampanyasında duyurduğu proje, gece çalışmak zorunda olan, çocukların bakımını üstlenecek bir aile üyesi olamayan ve bakıcı maliyetini karşılayamayacak olan ailelere destek amacıyla hayata geçirildi. Gece çalışan anne ve babalara hem ekonomik hem de güvenli bir hizmet amaçladıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Gece mesaisi yapan ailelerin çocuklarına sağlıklı ve güvenli bir aile ortamı yaratıp ruhsal, sosyal ve fiziksel olarak destek sağlamak önemli bir ihtiyaç haline geldi. Gece çalışmak zorunda olan ancak çocuğunu bırakacak kimsesi veya yeri olmayan doktor, hemşire, polis, havalimanı personeli gibi çeşitli meslek dallarından ebeveynlerimiz var. Amacımız özellikle kadınların çalışma hayatından kopmadan kariyerlerini sürdürmelerine destek olabilmek. Şu an için Maltepe Umut Gündüz Bakımevi’mizde vereceğimiz gece bakımevi hizmetimizi ihtiyaca göre artırmayı planlıyoruz” dedi.

BAŞVURU ADRESLERİ

Uzun süre gündüz bakımevlerinde görev yapan personellerden oluşacak gece kreşinde öğretmen, yardımcı öğretmen, hemşire ve güvenlik personeli görev yapacak.

Çankaya gece kreşleri hakkında bilgi almak isteyen aileler 0 (312) 458-89-00 / 3719-3701 numaralı telefonu arayabilir. Aileler Çankaya Belediye Başkanlığı’nın Ziya Gökalp Caddesi No:11 A Blok Kat 5 Kızılay adresinde bulunan Kreş Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri