Beşikçioğlu, Etimesgut’taki emekliler arasında tiyatrocu arıyor: Emeklerinin karşılığını alacaklar

Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi, Emekli Tiyatrosu kuruyor. Etimesgut’ta yaşayan ve sanata gönül vermiş emeklilere başvuru çağrısı yapıldı. Beşikçioğlu “Emeklerinin karşılığını alacaklar” dedi.

31 Mart seçimlerinde MHP'li Enver Demirel'den CHP'li Erdal Beşikçioğlu'nun yönetimine geçen Etimesgut Belediyesi, ülkedeki yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarının çok düşük kalmasıyla gündemde olan emekliler için dikkat çeken bir proje hayata geçiriyor.

BAŞVURULAR ALINIYOR

Konservatuvar mezunu bir tiyatrocu olan Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi, “Emekli Tiyatrosu” kuruyor. Etimesgut sınırları içerisinde ikamet eden ve sanata gönül vermiş emeklilerden, başvurular alınmaya başlandı. 1 Temmuz’da başlayan başvurular 26 Temmuz’da sona erecek.

TOBAV İŞBİRLİĞİYLE

Belediye Emekli Tiyatrosu projesini Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ile birlikte yürütüyor.

EMEKLİ TİYATROSU OYUNCULARINI BEKLİYOR

Belediye’den yapılan duyuruda “Etimesgut Belediyesi Emekli Tiyatrosu oyuncularını bekliyor. Etimesgut Belediyesi sınırlarında ikamet eden ve sanata gönül vermiş tüm emeklilerimiz, 1 Temmuz 26 Temmuz arasında, özgeçmişleriyle birlikte bağlı oldukları mahalle muhtarlarına başvuruda bulunabilirler. Prova, oyun ve gösterim tarihleri daha sonra ilan edilecektir” denildi.

YÜKLERİ AZALACAK, HAYATA KATILACAKLAR

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, hem emeklilerimizin sosyal hayattaki yüklerini hafifletmek hem de onların aktif bir şekilde hayata katılımlarını sağlamak amacı ile “Emekli Tiyatrosu”nu kurduklarını söyledi.

EMEKLİ TİYATROSU NASIL DOĞDU?

Erdal Beşikçioğlu, Emekli Tiyatrosu fikrinin nerden nasıl çıktığını da açıkladı. Beşikçioğlu, seçim öncesi ve sonrasında pek çok emekli vatandaştan “çevremiz ve kendimiz için ne yapabiliriz” sorusunu duyduğunu belirterek “Bu düşünce ile hareket etmelerine çok sevindim. Yapmak istedikleri çalışmalara ilave olarak tiyatro fikrini sunduğumda çok hoşlarına gitti ve kabul ettiler. Çünkü değişik meslek gruplarından emekli olan vatandaşlarımız, ev geçimlerine katkı sağlamak, sosyal hayatta aktif olmak, gezmek ve üretmek istiyorlar. Ben de bunların ortaklaşa emek vererek ve çalışarak ortaya çıkaracakları oyun ile mümkün olabileceğini söylediğimde çok mutlu oldular” dedi.

KARŞILIĞINI ALACAKLAR

Belediye olarak, kayıt süreci bittikten sonra Emekli Tiyatrosu için ellerinden gelen her desteği sağlayacaklarını ifade eden Erdal Beşikçioğlu, “Kostüm ve dekorların yanı sıra teknik destek ve pek çok konuda ortaya koydukları emeği hem destekleyeceğiz hem de karşılığını alacaklar. Yapacağımız her şey onların yaşam kalitelerini arttırmak ve üretkenliklerini desteklemekten yana olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Erdal Beşikçioğlu, köpekleri Etimesgut Belediyesi’nde işe alacak

Belediyeler Haberleri