BAKAP’tan elde edilen arpa ve sapları üreticilere dağıtılacak

Büyükşehir’in 2023’te Ankara’ya kazandırdığı ve Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü olarak gösterilen BAKAP’ta bu yıl yapılan ilk hasattan elde edilen arpa, buğday ve saplar yerli üreticiler ile küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yerel üreticilere destek vermek ve kent ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 2023’te şehre kazandırdığı Başkent Ankara Kalkınma Projesi’nde (BAKAP) bu yılın ilk hasadı yapıldı.

Ülkenin en büyük rekreasyon alanı ve tarım kampüsü olma özelliğine sahip BAKAP’ta bu yıl yapılan ilk hasattan elde edilen arpa, buğday ve saplar yerli üreticiler ile küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, Ankara’da kırsal kalkınmayı destekleyen ve hızlandıran projelere devam ediyor. BAKAP Tarım Kampüsü’nde yapılan buğday ve arpa ekimi sonrası biçim ardından da toplama ve balyalama işlemleri başladı. Hasadı yapılan buğday ve arpa, besleyici ve kaliteli hayvan yemi olarak yerli üreticilere ve küçük aile işletmelerine destek sağlamak amacıyla ücretsiz bir şekilde dağıtılacak.

“SEZONUNUN İLK HASADINA BAŞLADIK”

Büyükşehir Belediyesi tarafından yerli üreticilere tohumdan gübreye kadar birçok konuda destek sağlandığını belirten Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, şunları aktardı:

“BAKAP Tarım Kampüsü’nde 2024 tarımsal üretim sezonunun ilk hasadına başladık. Kasım ayında ekimini gerçekleştirdiğimiz arpa, buğday tarlalarımızın bir kısmını önümüzdeki yılın tohumluğu olarak ayırıyoruz. Kalan kısmını da daneli yeşil biçimi yapıp belirli süre havalandırma ve çevirme işleminden sonra balyalama işlemini yapıyoruz. Çıkan kaliteli ve besleyici kaba yemlerimizi de Ankara kırsalında hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz dağıtımını gerçekleştirerek destekliyoruz.”

25 İLÇEYE KABA YEM DESTEĞİ SAĞLANMIŞTI

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz kasım ayında, BAKAP Tarım Kampüsü’nden hasat edilen kaba yem ve arpa kırmaları, hayvan yetiştiren kadın çiftçiler başta olmak üzere yerli üreticilere ulaştırılmıştı. Muhtarlar aracılığıyla ulaşılan Ankara’nın dört bir yanında dağıtımı sağlanan ürünler, 25 ilçedeki 367 mahallede, sosyal yardım alan 763 yetiştirici ve 8 afetzedeye toplam bin 848 çuval arpa kırması, bin 670 adet saman balyası olarak dağıtımı sağlanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri