Ankara’ya yeni kız öğrenci yurdu yapılıyor: Depremzedelere öncelik tanınacak

Ankara Yenimahalle’ye belediye ile Türk Eğitim Vakfı işbirliğinde yeni bir kız öğrenci yurdu yapılıyor. 324 öğrenciye barınma imkanı sağlayacak olan yurtta, depremzede öğrencilere öncelik tanınacak.

Ankara yeni bir kız öğrenci yurduna kavuşuyor. Yenimahalle’ye ilçe belediye ile Türk Eğitim Vakfı işbirliğinde yeni bir kız öğrenci yurdu yapılıyor. 324 öğrenciye barınma imkanı sağlayacak olan yurtta, depremzede öğrencilere öncelik tanınacak. Özel TEV Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu adı verilen binanın inşaatında son aşamaya gelindi. Yurdun 2025-2026 öğretim döneminde hizmete girmesi bekleniyor.

EĞİTİME YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TEV ile birlikte hayata geçirdikleri yurt projesi inşaatını yerinde inceledi. İnşaatta son aşamaya gelindiğini belirten Yaşar “Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Yenimahalle Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyor, ilçemizde eğitim kalitesini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çağdaş eğitimin gelişimi için 16 yıldır Yenimahalle’de birçok projeyi hayata geçirdik. Aynı bilinçle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

324 ÖĞRENCİYE BARINMA İMKANI

Yurt binasının temeli 19 Mart 2024’te atıldı. Arsası Yenimahalle Belediyesi tarafından tahsis edildi. Belediye yurt binası inşa sürecine de maddi destek sağlıyor. Yurdun işletmesini ise TEV yapacak. Kız öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırarak onlara güvenli barınma imkanları sunmak ve eğitim hayatlarını sürdürebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Özel TEV Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun, önümüzdeki eğitim yılı kullanıma açılması hedefleniyor. 324 genç kız öğrenciye barınma imkanı sağlanacak yurtta, özellikle depremden etkilenen kız öğrencilere öncelik verilecek.

ENGELLİ ODASI DA VAR

Her biri 4 kişilik 81 normal ve 1’i engelli olmak üzere 82 oda kapasitesine sahip olan yurtta, etüt salonu, kütüphane, dinlenme odası, yemekhane, revir, yönetim odası, yangın ve kullanım suyu depoları gibi eğitim yaşamında ihtiyaç duyabilecek her türlü modern olanak öğrencilerin kullanımına sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri