Ankara'ya yeni bir kütüphane daha açıldı

Kahramankazan’da vatandaşların eğitim ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla içerisinde 19 bin 600 kitap bulunan yeni bir kütüphane hizmete açıldı.

Kahramankazan’da, vatandaşların eğitim ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla yeni bir kütüphane hizmete açıldı. Millet Bahçesi’nde 910 metrekare alana sahip kütüphanede 19 bin 600 kitap yer alıyor. Çocuklara özel bölümler, satranç takımları, oyun alanları ve küçük bir sinema salonu ile dikkat çeken kütüphane, her yaş grubuna hitap ediyor. Doğayla iç içe olan bu mekân, gençlere konforlu çalışma alanları sunarken, vatandaşları bilgiyle buluşturmayı ve öğrenmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

19 BİN 600 KİTAPTAN OLUŞUYOR

Vatandaşların kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir kütüphane Kahramankazan Millet Bahçesi içerisinde hizmete açıldı. 910 metrekarelik alana sahip olan bu modern kütüphane, yaklaşık 19 bin 600 kitaptan oluşan geniş bir koleksiyon sunuyor. Çocuklar için özel olarak tasarlanmış kitap bölümleri ile sınırlı kalmayan kütüphanede aynı zamanda satranç takımları, oyun alanları ve küçük bir sinema salonu da yer alıyor. Her yaş grubuna hitap eden bir kültürel merkez olma özelliği taşıyor.

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR

Doğayla iç içe olan Millet Bahçesi içerisinde yer alan kütüphane, gençlere konforlu çalışma alanları sağlıyor. Vatandaşları bilgiyle buluşturmayı ve hayal güçlerini geliştirmeye teşvik etmeyi amaçlayan bir eğitim ve kültür merkezi olarak tasarlanan mekân, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik sunduğu olanaklarla öğrenme yolculuğuna çıkmasını teşvik edecek bir mecra sunuyor.

HALK İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYNAK OLACAK

Kütüphanenin açılışını katılım sağlayan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, çocuklar ile bir araya gelerek görüşlerini aldı. Çırpanoğlu, ardından kütüphaneyi gezip, içerisinde yer alan kitapları inceledi. Kitap okumanın insanlara kattığı değerleri vurgulayan Çırpanoğlu, bilgi birikimini artırmak, hayata farklı bakış açıları kazandırmak ve hem eğitim hem de kültür seviyesini yükseltmek adına kütüphanenin büyük bir fırsat sunduğuna işaret etti. Çırpanoğlu, yeni hizmete giren bu kütüphanenin ilçe halkı için önemli bir kaynak olacağını sözlerine ekledi.

“GENÇLERİMİZİN HAYATINA KİTAPLARI KATMALIYIZ”

Gençlere hitap eden projeleriyle dikkat çeken kütüphaneyi inceleyen Çırpanoğlu, okuma alışkanlığının toplumun gelişimi için hayati önem taşıdığını vurguladı. Her yaştan vatandaşın öğrenmeye teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Çırpanoğlu, “Okumak ruhun gıdasıdır. Özellikle gençlerimizin hayatına kitapları katmalıyız. Onlara bu alışkanlığı kazandırmalıyız, bilinçli bir toplum ancak okumakla kazanılır” diye konuştu. Çırpanoğlu, çalışmaların sadece kütüphaneyle sınırlı kalmayacağını, ilçedeki kültürel gelişimi destekleyecek etkinliklerle okuma alışkanlığını artırma hedefinde olduğunu aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri