Ankara’nın ilk gece kreşi için kayıtlar bugün başladı

Çankaya Belediyesi gece kreşi projesi için düğmeye bastı. Gece çalışmak zorunda olan aileler için hizmet verecek olan kreşlerin kayıtları bugün başladı. Ankara’da ilk olması sebebiyle kurumlara yoğun talep bekleniyor.

Çankaya Belediyesi “gece kreşi” projesi için düğmeye bastı. Geçtiğimiz günlerde Çankaya Belediyesi Başkanı Hüseyin Can Güner, seçim vaatlerinden biri olan gece kreşi projesinin detaylarını duyurmuştu. Haber, gece çalışmak zorunda olan ailelerin yüzünü güldürdü. İlk etapta Maltepe Umut Gündüz Bakımevi’nde, 24 saat boyunca hizmet verilecek olan gece kreşi için kayıtlar başladı. Kayıtlar, 0 (312) 458-89-00 / 3719-3701 numaralı telefonları arayarak veya Çankaya Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne, Ziya Gökalp Cad. No:11 Kızılay A/Blok Kat 5 adresinde yapılabiliyor.

SEÇİM VAADİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri kampanyasında duyurduğu proje için düğmeye basan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, gece çalışmak zorunda olan, bakıcı maliyetini karşılayamayacak veya çocukların bakımını üstlenecek bir yakını olamayan ailelere destek amacı ile gece kreşlerini hayata geçiriyor. 15 gündüz bakımevi ile 2 bin çocuğa hizmet veren Çankaya Belediyesi, Maltepe Gündüz Bakımevi’nde gece bakımevi hizmetine başlayacak. Gece bakımevi, 36 ila 72 aylık çocuklar için pazar günleri hariç haftanın diğer günleri 19.00 ila 07.00 saatleri arasında hizmet verecek.

“İHTİYACA GÖRE ARTIRMAYI PLANLIYORUZ”

Gece çalışmak zorunda olan anne ve babalara hem ekonomik hem de güvenli bir hizmet sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Gece mesaisi yapan ailelerin çocuklarına sağlıklı ve güvenli bir aile ortamı yaratıp ruhsal, sosyal ve fiziksel olarak destek sağlamak önemli bir ihtiyaç haline geldi. Gece çalışmak zorunda olan ancak çocuğunu bırakacak kimsesi veya yeri olmayan doktor, hemşire, polis, havalimanı personeli gibi çeşitli meslek dallarından ebeveynlerimiz var” diye konuştu.

Amaçlarının, özellikle kadınların çalışma hayatından kopmadan kariyerlerini sürdürmelerine destek sağlamak olduğunu aktaran Güner, “Şu an için Maltepe Umut Gündüz Bakımevi’mizde vereceğimiz gece bakımevi hizmetimizi ihtiyaca göre artırmayı planlıyoruz” dedi.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için, 36-72 aylık çocuklara yönelik olarak başlayacak olan gece kreşi Umut Gündüz Bakımevi’nde hizmeti sunacak. Ankara Maltepe'deki Müjde Sokak No:16 adresinde faaliyet gösterecek olan gece kreşleri, pazar günleri hariç haftanın her günü 19.00 ila 07.00 saatleri arasında açık olacak. Gece kreşinde, öğretmenden yardımcı öğretmene, hemşireden güvenlik görevlisine kadar deneyimli personel kadrosu yer alacak. 26 Ağustos tarihinde başlayan kayıtlar, 0 (312) 458-89-00 / 3719-3701 numaralı telefonları arayarak veya Çankaya Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne, Ziya Gökalp Cad. No:11 Kızılay A/Blok Kat 5 adresinde yapılabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri