Ankara'nın dış ilçelerine özel program: Tohum desteği sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bala, Nallıhan ve Şereflikoçhisar'da ekim alanlarını ve yağ üretimini artırmak için tohum desteği başlatıyor.

Ulus gazetesinden Mert Çebişci'nin haberine göre Bala, Nallıhan ve Şereflikoçhisar'da aspir ekim alanlarını ve yağ üretimini artırmak için tohum desteği başlatılacak. Belediye tarafından üreticilerin bilgi düzeyini artırmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla eğitim ve ön talep toplama toplantıları düzenlenecek. Bu toplantılar 2 Eylül'de Nallıhan, 3 Eylül'de Bala ve 5 Eylül'de Şereflikoçhisar'da gerçekleştirilecek. Belediye, üreticilerin bu toplantılara katılarak gerekli eğitimleri alıp ihtiyaçlarını da dile getirmesini planlıyor.

ÜRETİCİYE DESTEK

Büyükşehir Belediyesi (ABB), Bala, Nallıhan ve Şereflikoçhisar bölgelerinde aspir ekim alanlarını ve yağ üretimini artırmak amacıyla tohum desteği başlatıyor. Bu kapsamda, üreticilerin bilgi düzeyini artırmak ve ihtiyaçlarını belirlemek için eğitim ve ön talep toplama toplantıları düzenlenecek. Toplantılar, 2 Eylül'de Nallıhan Belediyesi Ayhan Sümer Kültür Merkezi'nde, 3 Eylül'de ABB Bala Aile Yaşam Merkezi'nde ve 5 Eylül'de Şereflikoçhisar Uğur Işılak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ABB yetkilileri, aspir tarımı yapmak isteyen üreticilerin bu toplantılara katılmalarını önemle tavsiye ediyor. Toplantılarda, aspir üretiminde verimliliği artırma yöntemleri ve tohum desteği hakkında detaylı bilgi verilecek. Tüm üreticiler, bu fırsatı değerlendirerek bilgi edinmeye ve destekten faydalanmaya davet ediliyor.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada yaptığı paylaşımla tohum desteği projesini şu şekilde duyurdu:

“Aspir Tohumu Desteği ve Eğitim Toplantıları Başlıyor!

Aspir ekim alanını ve yağ üretimini artırmak amacıyla, Bala, Nallhan ve Şereflikoçhisar bölgelerinde tohum desteği sağlıyoruz. Katılmak isteyen üreticilerimiz için eğitim ve ön talep toplama toplantıları düzenliyoruz.

Toplantı Tarihleri ve Yerleri:

2 Eylül, 10:30 - Nallıhan Belediyesi Ayhan Sümer Kültür Merkezi

3 Eylül, 10:30 - ABB Bala Aile Yaşam Merkezi

5 Eylül, 10:30 - Şereflikoçhisar Uğur Işılak Kültür Merkezi

Tüm üreticilerimizi bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri