Ankara’da girilmedik köy kalmadı: Sıvat desteği 10 bini aştı

ABB taşra mahallelerinde içme suyu teknesi montajı desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar 600’den fazla mahallede 10 bini aşkın sıvatın montajı gerçekleştirildi. Başkentli çiftçiler Başkan Yavaş’ın girişimlerini memnuniyetle karşılıyor.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi taşra mahallelerinde içme suyu teknesi (sıvat) montajı desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar 600’den fazla mahallede 10 bini aşkın sıvatın montajı gerçekleştirildi. Başkentli çiftçiler Başkan Yavaş’ın girişimlerini memnuniyetle karşılıyor.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığıyla hayvancılıkla uğraşan çiftçilere destek sağlıyor. Sıvat projesi kırsal mahallelerde, yayla ve mera alanlarında otlayan hayvanların temiz suya ulaşabilmesi için hayata geçirildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, her mahalleye 5 oluk ve 1 başlıktan oluşan sıvatlar monte ediyor. Tarımsal Yapılar ve Sulama Şefi Ziraat Mühendisi Sezai Okçu, projenin amacını hayvanların ve yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak ve su kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak olarak özetledi.

Sezai Okçu, "Geçtiğimiz yıllarda 411 mahallemize 5 bin adet sıvat dağıtıp kurulumlarını yaptık. Şu ana kadar eksik kalan 230 mahallemizde de dağıtımı tamamladık. Geri kalan 117 mahallemizde dağıtım sürmektedir" dedi.

830 MİLYON DESTEK VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı verilere göre toplam kırsal kalkınma destek miktarı 831,1 milyon TL seviyesine yükseldi.

Ankara’daki çiftçilerin en az yüzde 77’sine destek verildi. 5 yılda 865.165.011,04 TL yatırımla, 164.460 üretici toplamda 6.046.560,000 TL’den fazla gelir sağladı.

ÇİFTÇİDEN TEŞEKKÜR

Polatlı Yeniköseler Mahalle Muhtarı Ali Alcin, işlevini yitiren eski su oluğu yerine yeni sıvatların kurulumu için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne müracaatta bulundu. Talep doğrultusunda harekete geçen Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri yeni sıvatların montajını gerçekleştirdi.

Yeniköseler Mahalle Muhtarı Alcin, "Eski sıvatlarımız çok yıpranmıştı. Hayvanlarımızı suyla buluşturabilirsek ne mutlu bize. Bu konuda Mansur Başkan’ıma ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Aynı mahallede hayvan yetiştiriciliği yapan Hamza Kırel ise, "30 senedir hayvan yetiştiriciliği yapıyorum. Oluklarımız yeterli olmadığı için Muhtarımız Büyükşehir Belediyesine başvurdu. Sıvatlarımızın montajı yapıldı. Hayvanlarımız suya kavuştu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri