Ankara Büyükşehir’den Sincanlı anne babalara müjde: Bakım ve eğitim bir arada olacak

Sincanlı özellikle çalışan anne babaların açılışı için gün saydığı Kreş’in inşaatında sona yaklaşıldı. 3 ile 5.5 yaşları arasındaki çocuklara hem kreş hem de eğitim ve etkinlik hizmeti verilecek olan merkezin yüzde 95’i tamamlandı. Eylül’de açılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Sincan Osmanlı Mahallesi’nde inşa ettiği Çocuk Etkinlik Merkezi’nde sona yaklaşıldı. Merkezde 3 ile 5.5 yaşları arasındaki çocuklara hem kreş hem de eğitim ve etkinlik hizmeti verilecek.

YÜZDE 95'İ TAMAMLANDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Başkentteki Çocuk Etkinlik Merkezlerinin sayısının artırdığı belirtilerek, Sincan Osmanlı Mahallesi’nde yapımına başlanan 36-66 ay yaş gurubunda olan 96 çocuk kapasiteli 2 bin 215 metrekare alana sahip “100. Yıl Çocuk Etkinlik Merkezi”nin yüzde 95’inin tamamlandığı bildirildi.

Bina hem kreş hem etkinlik merkezi olarak hizmet verecek. Kreş bölümünde uyku odalarından atölye sınıflarına, yemekhaneden çocuk oyun alanına kadar pek çok donatı bulunuyor.

Açıklamada şu bilgiler verildi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi çocukların bedensel ve ruhsal gelişimini desteklemek, fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırmak amacıyla çocuk etkinlik merkezlerini kentin dört bir tarafına kazandırmaya devam ediyor. Sincan Osmanlı Mahallesi’nde yapımına başlanan ve yüzde 95’inin tamamlandığı 36-66 ay yaş gurubunda olan 96 çocuk kapasiteli 2 bin 215 metrekare alana sahip “100. Yıl Çocuk Etkinlik Merkezi” miniklerle dolup taşacağı günler için gün sayıyor.”

EN ÜST SEVİYEDE EĞİTİM VE BAKIM

Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşaatı yapılan, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından da kreş hizmetinin sürdürüleceği 3 katlı binada; 6 sınıf, her sınıfa ait uyku odaları, kütüphane, atölye sınıfları, serbest oyun alanı, yemekhane, 25 metrekare peyzaj alanı, otopark ve dış oyun alanının yanı sıra revir, giyinme odası ve sığınak ile çocukların en üst seviyede eğitim ve bakım alması hedefleniyor.

EYLÜL’DE AÇILIYOR

Sincan 100. Yıl Çocuk Etkinlik Merkezi’nin Eylül ayında açılışının yapılması hedefleniyor. Çocukların eğitimine ve eğlenmesine değer katacak kreş hafta içi 07.30-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.

20’YE ULAŞTI

Ankara Büyükşehir’in Başkent genelinde bu şekilde 20 merkezi bulunuyor. Buralardan toplam 750 çocuk yararlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri