Altınköy'e ilgi büyük: Haftasonu 5 bin vatandaş ziyaret etti

100 yıl öncesinin köy yaşantısını günümüze taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, bakım çalışmalarının ardından kapılarını açtı. Başkentlilerden yoğun ilgi gören Altınköy'ü, ilk iki günde 5 bin 817 kişi ziyaret etti.

100 yıl öncesinin köy yaşantısını günümüze taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, yeni görüntüsüyle 13 Temmuz’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Başkentlilerin Altınköy hasreti sona erdi. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin ustalık eseri olarak gösterilen Altınköy'ü, ilk 2 günde 5 bin 817 kişi ziyaret etti. Altınköy’de vatandaşlarla bir araya gelen Tiryaki, el emeği göz nuru eserler üreten sanatçıları da yerinde ziyaret ederek eserlerini yakından inceledi.

ZİYARETÇİLERDEN İLGİ BÜYÜK

Altınköy Açık Hava Müzesi'nin yeniden hizmet vermeye başladığı günden bu tarafa ilgi ile karşılandığını dile getiren Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, şunları aktardı:

“Altınköy Açık Hava Müzesi'ni bir süredir titizlikle devam ettirdiğimiz bakım onarım ve tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden ziyarete açtık. Altınköy, yeniden açılışının ilk gününde ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Ziyaretçilerimizin ilgisinden dolayı çok memnun kaldık. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri de çok memnun etti. Altınköy'ü Ankaramıza kazandırarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı çok daha iyi anlıyoruz”

ALTINKÖY, ANKARA'YA DEĞER KATIYOR

Şehir hayatından uzaklaşmak ve köy hayatını deneyimlemek isteyen tüm Ankaralıları, Altınköy Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etmeye beklediklerini söyleyen Tiryaki, “Ankara'da köy hayatına hasret kalanların adresi olan Altınköy, aynı zamanda Türkiye'nin ilk açık hava köy müzesi olma özelliğini taşıyor. Şehrin kalabalığından bunalan vatandaşlarımız burayı sıklıkla tercih ediyor. Bütün bunların yanı sıra Altınköy, köy yaşamının gelecek nesillere aktarılması açısından da önem arz ediyor. Altınköy, Ankara'ya değer katıyor” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri