Altındağ’da kadınlar için 110 farklı branşta kurs imkanı

Altındağ Belediyesi'ne bağlı hizmet veren 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde yeni eğitim-öğretim dönemi için kayıtlar 28 Ağustos'ta başladı. 20 Eylül’e kadar devam edecek süreçte kadınlar istediği kursa kayıt yaptırabilecek.

Altındağ’da yer alan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri yeni eğitim döneme hazır… Altındağ'da 24 farklı mahallede bulunan Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde 2024-2025 kurs dönemi için. 28 Ağustos tarihinde kayıtlar başladı. 20 Eylül’e kadar devam edecek kayıt işlemlerinde, kadınlar 110 branşta açılan istediği kursa kayıt yaptırabilecek. Tamamı ücretsiz olan meslek edindirme ve hobi kurs kayıtları için başvurular Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nden yapılacak.

HER AYRINTI TİTİZLİKLE PLANLANDI

Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nde eğitim alacak kadınların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, her ayrıntı titizlikle planlandı. Kadınların yabancı dillerini geliştirebilmeleri adına, İngilizce, İşaret Dili, Arapça ve Osmanlıca gibi dil kursları açıldı. Bu kurslar sayesinde Altındağlı kadınlar kendilerini bir üst noktaya çıkaracak. Mesleki beceriler kazanmak isteyen kadınlar için açılan fotoğrafçılık, yönetici sekreterliği ve kuaförlük kursları, iş imkânı kapılarını aralayacak. Bunlara ek olarak kadınlar açılan; hat, ebru, tezhip, deri işleme, gümüş kazaziye, kaligrafi, karakalem, amigurumi ve iğne oyası gibi sanat ve el becerisi kurslarına katılarak, yeteneklerini sergileyebilecekleri alanlar bulacaklar.

110 BRANŞTA KURS İMKÂNI

Altındağlı kadınlar, hem sanatın hem de sporun keyfini çıkaracakları 110 branşta açılan kurslarla bir araya gelecek. kanun, ud, ney, bendir, keman, saz, gitar ve bağlama gibi enstrümanları çalmayı öğrenmek isteyen kadınlar için düzenlenen müzik kursları, katılımcılara enstrüman hakimiyeti kazandıracak. Bunların yanı sıra, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf müziği korolarına katılım sağlayan kadınlar, bu alanlarda birbirinden eşsiz parçaları seslendirme imkânı bulacak. sağlığına ve fitliğine önem veren kadınlar ise, aerobik, fitness, pilates, masa tenisi ve kick boks gibi spor kurslarına katılarak spor alışkanlığı edinmiş olacak. Tamamı ücretsiz olan meslek edindirme ve hobi kurs kayıtları için başvurular Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri'nden yapılacak.

“BİRÇOK KADININ HAYATI DEĞİŞTİ”

Altındağlı kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer edinmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, merkezler sayesinde birçok kadının hayatının değiştiğini vurguladı. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinin Altındağ'a kazandırılmasının üzerinden yıllar geçtiğine işaret eden Tiryaki, şunlara değindi:

“Evden çıkmayan, sosyal hayattan uzak olan kadınlarımız, bu merkezler sayesinde sosyal aktivitelere katılmaya ve çalışma hayatına adım atmaya başladılar. Bazı kadınlarımız kurslara katılarak yeni hobiler edindiler. Sadece kurslarla kalmayıp, farklı şehirlere geziler düzenledik. Ankara'nın tarihi ve turistik bölgelerine yapılan gezilerle birlikte, şehir dışı gezilerimiz de oldu. Ayrıca, Ankara'nın birçok ilçesine yapılan gezilerle kadınlarımızın sosyal ve kültürel aktivitelere katılımını artırdık. Bu sayede binlerce Altındağlı kadının hayatına dokunmuş olduk. Yeni dönemde de tüm bu aktivitelerimizi artırarak sürdüreceğiz ve ailemiz daha da büyüyecek.”

“İMKÂNLARDAN FAYDALANMAYA DAVET EDİYORUM”

Merkezlerin kadınların hayatlarına kattığı olumlu değişikliklerin devam edeceğini söyleyen Tiryaki, yeni projelerle bu faaliyetlerin artarak süreceğini ifade etti. Bu dönemde de kadınların büyük işler başaracağına inandığını aktaran Tiryaki, “Tüm Altındağlı kadınlarımızı, 24 farklı mahallemizde hizmet veren Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerimize üye olmaya ve ücretsiz olarak tüm imkânlardan faydalanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri