Yaşamkent ve Bağlıca'da metro çıkmazı

Ankara M2 Metro Hattı’nın Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca uzatma projeleri, şubat ayından beri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan onay bekliyor. Projenin yapımını 11 milyon 200 bin liralık ihale bedeliyle ARUP firması üstlenecek.

Ankara M2 Metro Hattı’nın Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca uzatma projeleri, şubat ayından beri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan onay bekliyor. Projeyi 11 milyon 200 bin lira bedelle ARUP firması üstlenecek.

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı'nın (M2) son durağı olan Koru İstasyonu'ndan sonra Yaşamkent ve Bağlıca'ya doğru uzatılması planlanan hattın toplam uzunluğu, güzergah değişikliği sonrası 9.36 kilometreye çıktı.

Ulaştırma Ana Planı kapsamında yer alan bu uzatma projeleri için ön yeterlilik değerlendirmesi 8 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilmiş ve ihale süreci sonrasında ARUP firması ile 12 Ekim 2022 tarihinde sözleşme imzalanmıştı.

Güzergah değişiklikleri ve revizyonlar nedeniyle ertelenen projede işlemler tamamlandı. 22 Şubat’ta onay için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Şimdi Bakanlık’ın vereceği yanıt bekleniyor.

MAMAK METROSU İHALEYE ÇIKACAK

Öbür yandan ABB, metro ağını genişletmek amacıyla hayata geçireceği Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale sürecini yeniden başlattı.

Ocak ayında düzenlenen ihalenin yüksek maliyet nedeniyle iptal edilmesinin ardından, ihale şartları güncellenerek yeniden ilana çıkıldı. Tekliflerin 17 Eylül 2024 tarihinde açılması planlanıyor.

Başkan Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Yüksek rakamlar nedeniyle ihalesini iptal ettiğimiz Mamak Metrosu’nda süreç yeniden başladı. 17 Eylül’de değerlendirmeye alınacak olan ihalemizde, sözleşmenin aralık ayında imzalanmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri