Yargıdan Mansur Yavaş’a veto: Yeşil alana ticari işletme açılmayacak

Ankara 18. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda Yenimahalle’deki belediye hizmet alanını, ticaret alanına dönüştürecek imar planı değişikliğini iptal etti.

Ankara 18. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, açtığı dava sonucunda Yenimahalle’deki belediye hizmet alanını, ticaret alanına dönüştürecek imar planı değişikliğini iptal etti.

İmar planı değişikliği hem ABB Meclisi’nden hem de Yenimahallle Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçmişti.

PARK VE YEŞİL ALAN KORUNDU

Yenimahalle İnönü Mahallesi 43621 ada 1 sayılı parselde kayıtlı taşınmazı kapsayan alanda Yenimahalle Belediye Meclisi’nin 03/12/2022 tarih ve 532 sayılı kararıyla kabul edilen ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 14/03/2023 tarih ve 399 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği iptal edildi.

İPTAL DAVASI AÇILDI

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Park ve yeşil alan olarak planlanan ve hiç yapılaşmaması gereken alan önce belediye hizmet alanı olarak ayrılmıştı. Bu alan daha sonra dava konusu plan değişikliği ile ticaret alanı olarak ayrıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bilimsel ve teknik gerekçesi bulunmayan kamu yararına aykırı plan değişikliğinin iptali için dava açtık. Mahkeme de verdiği kararla haklılığımızı kanıtladı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri