Ulus Hali'nde kışlık ürünlere yoğun talep

Yavaş yavaş yaz mevsiminin sonuna gelinirken, Ankara’da kış hazırlıkları başladı. Soğuk havalara hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar, Ulus Hali’nin yolunu tuttu. Tezgâhlar, kış sezonu için hazırlanmış ürünlerle dolup taştı.

Yaz mevsiminin sonlarına yaklaşılmasıyla birlikte, başkentte kış hazırlıkları hız kazandı. Vatandaş, kışa hazırlık yapmak için rotayı Ulus Hali'ne çevirdi. Sabahın erken saatlerinde kurulan tezgâhlar, kış sezonu için hazırlanmış ürünlerle dolup taştı. Konserve, reçel yapımı için taze ve uygun fiyatlı malzeme arayanlar, fasulyeyi ve bezelyeyi dolaba koymak isteyen vatandaşlar, halin yolunu tuttu. Halde yaşanan hareketlik ise, müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunan esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf, halde yaşanan yoğunluğun önümüzdeki haftalarda daha da artması bekliyor.

ESNAF YOĞUNLUKTAN MEMNUN

Ulus Hali esnafı Mahmut Dere, halin hareketlendiğini dile getirerek satışlarda yoğunluk yaşandığını aktardı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlardan kışlıklara yoğun bir talep olduğunu sözlerine ekleyen Dere, “Yaz aylarının sonlarına yaklaşırken, kışlık hazırlıkları başladı. Vatandaşlar, gerek reçel yapımında kullanmak için meyve gerekse konserveler hazırlamak için hali tercih ediyor. Vatandaşlar özellikle turşuluk salatalık, domates ve biberi tercih ediyor. Kışın sert geçeceğini düşünenler, şimdiden hazırlıklarını yapıyor” ifadelerini kullandı.

UYGUN FİYAT, YÜKSEK KALİTE

Ulus Hali’nde alışveriş yapan Rabia Arıoğlu, fiyatların marketlere göre daha uygun olduğunu belirterek memnuniyetini dile getirdi. Kış hazırlıklarını yapmak için halden daha iyi bir yer olmadığını söyleyen Arıoğlu, şunları aktardı:

“Kış hazırlığımı yaparken hali tercih ediyorum. Hali tercih etmemdeki sebep ise; doğal ve taze ürünleri kolaylıkla buluyor olmam. Burada günün her saati, her bütçeye uygun meyve ve sebzeyi bulabiliyorum. Uzun yıllardır kışlık hazırlığımı buradan yapıyorum. Herhangi bir bozulma veya çürüme ile karşı karşıya kalmadım. Bu yıl da alışverişimi aynı şekilde halden yapacağım.”

VATANDAŞIN TERCİHİ “ULUS HALİ”

Kışlık hazırlıklarını tamamlamak için hale alışveriş yapmaya gelen Nazlı Yıldız ise, “Hale her yıl bu zamanlar gelirim. Konserve, reçel ve turşu yapmak için malzemelerimi buradan temin ediyorum. Bu yıl da kış mevsiminin zor geçeceği söylentileri var. O nedenle de tedbirimizi alıyoruz. İhtiyacımız olan her şeyi en iyi kalitede ve en uygun fiyata bulmak için yine buradayım” şeklinde konuştu.

İŞTE, GÜNCEL FİYATLAR

Ulus Hali’nde bazı sebze ve meyve fiyatlarının düşük olması dikkat çekerken sarımsakta yaşanan fiyat artışı gözlerden kaçmadı. Antibiyotik kaynağı sarımsak, kilosu 100 TL ila 300 TL arasında fiyatlarla tezgâhlardaki yerini aldı. Kışlık ürünlerde güncel fiyatlar ise şu şekilde;

Domates: 15 TL - 25 TL

Kıl Biber: 20 TL - 25 TL

Dolma Biber: 25 TL - 30 TL

Patlıcan: 25 TL - 30 TL

Fasulye: 25 TL - 40 TL

Kabak: 25 TL - 30 TL

Yeşillik Çeşitleri: 10 TL - 25 TL

Sarımsak 100 TL - 300 TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri