Türk mobilyası Elmadağ'da toplanacak: Organize Sanayi Bölgesi yükseliyor

Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taklacı, yıl sonuna doğru resmi açılışı planlanan sanayi bölgesi hakkında açıklamalarda bulundu. Taklacı, “Bu bölge Türk mobilyasının dünyadaki vitrini olacak” dedi.

Altyapı çalışmaları tamamlanan ve ilk fabrikanın faaliyete geçtiği Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB'de durum netleşiyor. Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taklacı, “Yıl sonuna doğru resmi açılışı planlanan OSB tamamlandığında, Türk mobilyasının dünyadaki vitrini olacak” dedi.

Taklacı, Organize Sanayi Bölgesi’nin ihracat açısından oldukça avantajlı olduğuna dikkat çekti. Mobilya sektöründeki hedeflerinden de bahseden Taklacı, dünyadaki ilk 3 ihracatçı ülkeden biri olmayı planladıklarını aktardı.

ALTYAPIMI TAMAM, SIRA ÜSTYAPIDA

2021 yılında yapımına başlanan Başkentin 12. organize sanayi bölgesi Elmadağ OSB'de, altyapı çalışmaları tamamlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Taklacı, üstyapı inşaatına geçildiğini ve yapımı tamamlanan ilk fabrikanın faaliyete geçtiğini aktardı.

Taklacı, kendi elektriğini güneş ve odun enerjisiyle üretecek olan OSB'de, güneş enerjisi santrali alanı bulunduğunu vurguladı. Aynı zamanda bölgede; 93 sanayi parseli, akıllı fabrikalar, eğitim alanı, arıtma tesisi, sosyal alanlar, AR-GE, test, kongre ve uluslararası ticaret danışmanlık merkezleri, KOSGEB ile TÜBİTAK merkezleri, konaklama alanı ve küçük sanayi sitesi bulunacağından bahsetti.

İHRACAT AÇISINDAN OLDUKÇA AVANTAJLI

Organize Sanayi Bölgesi’nin ihracat açısından oldukça avantajlı olduğuna dikkat çeken Taklacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elmadağ şehir merkezine 5 kilometre mesafede olan ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının yanı başında bulunan OSB, Çin'den Avrupa'ya yük taşımacılığına başlanan tarihi 'Demir İpek Yolu' üzerinde yükleme boşaltma alanına sahip. Ayrıca OSB, konvansiyonel yurt içi tren hattının ve yeni yapılacak Delice Otoyolu'nun da yanında bulunuyor”

“YENİ FABRİKALAR SEKTÖRE İVME OLUŞTURACAK”

OSB'de ilk etapta 93 fabrikanın faaliyet göstereceğini aktaran Taklacı, bu sayede sektörde doğrudan 15 binden fazla, dolaylı olarak ise yaklaşık 200 bin istihdam sağlamayı planladıklarına değindi. Taklacı, OSB'lerde altyapı maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu fakat Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destek programlarının kolaylık sağladığının altını çizdi. Taklacı ayrıca OSB'nin, yapımı devam eden fabrikaların üretime geçtiğinde sektörde önemli bir ivme oluşturacağını ifade etti.

“TAMAMI YERLİ ÜRETİM”

Taklacı, şöyle devam etti:

“Tamamı yerli üretilmeye müsait mobilya ve ahşap sektörünün gelişmesi, ekonomik anlamda büyük kazanımlar elde etmek demek. Yıl sonuna doğru resmi açılışı planlanan Elmadağ Mobilya OSB tamamlandığında, Türk mobilyasının dünyadaki vitrini olacak. Mobilya sanayinin yükselmesi için tüm taleplerimize cevap veren, sektörümüz için ayrı hassasiyet gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yerli üretimi çok önemsiyor. Bizler de sanayici olarak tamamı yerli üretim olan mobilyalarımızı dünyanın her yerine ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz”

“HEDEF, İLK 3’E GİRMEK”

Mobilya sektörünün geçtiğimiz yıl 8,3 milyar dolarlık ihracat yaptığını ve dünya mobilya ihracatından yüzde 2'lik pay aldığını belirten Taklacı, dünya genelinde mobilya ihracatında yüzde 36’lik oran ile en büyük payın Çin'de olduğunu dile getirdi.

Gelecekte dünyadaki ilk 3 ihracatçı ülkeden biri olmayı planladıklarını vurgulayan Taklacı, şunları kaydetti:

“Elmadağ Mobilyacılar OSB, tam kapasiteyle üretime geçtiğinde, yıllık 100 bin ton ihracat yapmayı amaçlıyor, bu da yaklaşık 1 milyar dolar ihracata tekabül ediyor. Türkiye'nin ihracattaki rekabet gücünün sürdürülebilir şekilde devam edebilmesinde kritik öneme sahip Yeşil Mutabakat nedeniyle tüm fabrikalar ve OSB buna uygun yapılandı. Böylece Elmadağ Mobilyacılar OSB, doğaya saygılı bir proje olarak öne çıkarken, ihracatta da avantajlı bir pozisyonda bulunuyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri