Şehit Mevlüt Yoğurtcu’nun adı Ankara’da yaşatılacak

2022 yılında Fırat Kalkanı harekat bölgesinde taciz ateşi sonucu şehit düşen Mevlüt Yoğurtcu’nun adı, Ankara’da bir köprülü kavşağa verilerek yaşatılacak.

Pursaklar Tevfik İleri Mahallesi ile Altındağ Karacaören Mahallesi arasında, Özal Bulvarı sınırlarında bulunan köprülü kavşağa Şehit Mevlüt Yoğurtcu’nun ismi verilmesi kararlaştırıldı.

Tank Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu, 2022 yazında Fırat Kalkanı harekat bölgesinde şehit düşmüştü.

CENAZE NAMAZINI ALİ ERBAŞ KILDIRDI

Şehit Mevlüt Yoğurtcu’nun cenaze töreni Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenmişti. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınları başta olmak üzere, devlet erkanı ve askeri yetkililer de katılmıştı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırırken, şehidin ailesi taziyeleri kabul etmişti.

PURSAKLAR’A DEFNEDİLMİŞTİ

Törene, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz katılmıştı

Namazın ardından Yoğurtcu'nun naaşı, kortej eşliğinde top arabasına konularak cami avlusundan çıkarılmış ve defnedilmek üzere Pursaklar Şehitliği'ne götürülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri