Saraycık TOKİ'deki su sorunu çözüldü

Sincan Saraycık Mahallesi’nde TOKİ’nin yaptığı ve bu yıl teslim edilmeye başlanan Sincan Köyevleri Projesi’ndeki konutlarda yaşanan su sorunu çözüldü. Vatandaşlar sorunu dile getiren gazetemize teşekkür etti.

Sincan Saraycık’taki Sincan Köyevleri Projesi’ndeki ev sahibi vatandaşlar daha birkaç ay önce taşındıkları evlerde su sorunu yaşadı. Haber üzerine harekete geçen yetkililer, TOKİ’ye su akışını sağlayan pompanın değişimini gerçekleştirdi, konutlara su verilmeye başlandı. Vatandaşlar 5 gün boyunca ciddi sorunlar yaşadıklarını belirtti.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Saraycık genelinde yaşanan su sorununa isyan eden ve yetkililerden net bilgi alamayan ev sahiplerinden bazıları kendi tankerleriyle soruna çözüm bulmaya çalışmıştı. Bir başka site sakini ise “Temel ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Çocuğu, yaşlısı, hastası olanlar var. Rezilliğimiz diz boyu. Yaşadığımız sorunlar bitmedi. Evlerimizin tadını bir türlü çıkaramadık” diyerek çözüm istemişti. Evlerine bu yıl taşınan ev sahiplerinin 5 gündür yaşadığı su sorunu çözüme kavuşturuldu.

SUYUMUZA KAVUŞTUK

ASKİ’den gelen yetkililer, sorunun pompadaki dinamo arızasından dolayı yaşandığını aktardı. Site sakinleri, “Kot farkından dolayı buradaki pompada arıza olunca su evlere ulaşmıyormuş. Pompada çalışma yaparak sorun çözüldü. Suyumuza kavuştuk. Sizlere çok teşekkür ederiz, sesimizi duyurdunuz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ulus'a konuşan site sakinleri geçen hafta cumartesi gününden bu yana sularının kesik olduğunu belirterek, yetkililere seslenmişti. Su sorunun acilen çözülmesini isteyen vatandaşların kimisi kendi imkanlarıyla getirdiği tankerlerle evine su taşırken; kimisi yakınlarına sığınmıştı. Bir site sakini “Bizi erteliyorlar, net ve doğru bilgi verilmediği için sinirler had safhada” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri