Pursaklar'da ücretler açıklandı: Kreşlere zam gelmeye devam ediyor

Eğitim yılının yaklaşmasıyla kreş ücretleri açıklanmaya devam ediyor. Pursaklar Belediyesi, bu seneki fiyat politikasını diğer merkez ilçelerin altında tutsa da ciddi zam yaptı. İlçede faaliyet gösteren Nezaket Okulları’nda aylık ücret 5 bin lira olacak.

Ankara’da ilçe ilçe kreş ücretleri açıklanmaya devam ediyor. Pursaklar Belediyesi bu yılki kreş ücretinin aylık 5 bin lira olacağını duyurdu. Edinilen bilgilere göre ilçedeki 3 mahallede 5 şubesiyle faaliyette olan Nezaket Okulları’nın geçen yıl 3 bin lira olan aylık ücreti bu yıl yüzde 67 zamlanarak 5 bin liraya yükseltildi.

YÜZDE 67 ZAM

3-6 yaş arası çocuğu olup çalışan ebeveynlerin tercih ettiği kamu kreşlerinde fiyatlar tek tek açıklanıyor. Vatandaşlar, özel kreşlerde 10 bin lira ve üzerinde olan ücretler karşısında soluğu belediyeye bağlı kreşlerde alıyor. Pursaklar’da belediyeye bağlı Nezaket Okulları adıyla faaliyet gösteren kreş ve gündüz bakımevlerinin 5 şubesinde bu yıl kreş ücreti yüzde 67 zamlanarak aylık 5 bin lira oldu. Pursaklar Saray Cumhuriyet, Fatih ve Yunusemre mahallelerinde bulunan okullarda kayıtların devam ettiği öğrenildi.

EN UCUZ İKİNCİ İLÇE

Pursaklar, 5 bin lira kreş ücretiyle Ankara’da ücretlere en az zam yapan ilçelerden birisi oldu. Pursaklar Belediyesi, toplam ücretlerde ise Etimesgut’un ardından en ucuz ikinci ilçe konumunda. Etimesgut’ta yemek ücreti hariç 3 bin lira olan kreş ücreti; Altındağ ve Mamak’ta 6 bin. Sincan ve Çankaya’da 7 bin lira olarak belirlenen ücretler Keçiören’de 8 bin 400 oldu.

OKUL ÖNCESİ HAZIRLIK OLUYOR

Derslikleri, oyun salonları, fen laboratuvarları, yemek salonları, kütüphane ve çocukların rahat ve güvenli bir biçimde oynayabileceği bahçe oyun alanları bulunan kreşler, çocukların okul öncesi eğitimine hazırlık oluyor. Anne ve babalara konfor da sağlayan kreşlere kayıt için belli başlı istenen belgeler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh, fotoğraf, sağlık raporu ve aşı kartı bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri