Polatlılı çiftçiler ABD'li şirkete direniyor

Polatlılı çiftçiler ABD’li "H2O International" şirketine karşı direnmeye devam ediyor. Ankara Çayı üzerinde kurulması planlanan HES'i istemeyen vatandaşlar, Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantıyı engelledi.

Ankara Polatlı’da ABD’li H2O International şirketinin Ankara Çayı üzerinde kurmayı planladığı hidroelektrik santrali (HES) projesine karşı çıkan çiftçiler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen halkın katılımı toplantısını engelledi. Çiftçiler projenin tarım arazilerine zarar vereceği endişesiyle HES projesine karşı olduklarını dile getirdi.

Toplantıda konuşan Sarıoba Mahalle Muhtarı İsa Gökçe, projenin uygulanması durumunda sulama alanlarının zarar göreceğini belirterek, “Benim 80-90 bin dönüm arazim şu an sulanır vaziyette. Bu araziler bize mirastır, biz mesleğimize devam etmek istiyoruz. Suyun debisi yükseldiğinde, geri tepmeler trafolara ve dinamolara zarar verecek, tarlalarımızda sivrisinek sorunu oluşacak. Arazilerimiz atıl duruma gelecek. Bu projeye karşıyız, istemiyoruz. İnsanları kandırmaktan başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

HENÜZ ÇED RAPORU YOK

Oğuzlar Mahallesi Muhtarı Duran Kamil Gençer ise tarım dışında başka bir geçim kaynakları olmadığını vurgulayarak, “Mahallemiz olarak projeye tamamen karşıyız. Yıllardır çiftçilik yapıyoruz. Suyumuz giderse hiçbir şey yapamayız” dedi.

Ankara Barosu Polatlı temsilcisi Ali Kuş da toplantıda yaptığı konuşmada, projenin ÇED raporu sürecine dikkat çekti. Kuş, “Baromuzun çevre komisyonu bu proje girişimlerini yakından takip ediyor. Bugün burada toplantı yapılmadı ve süreci biraz daha uzattınız. Ancak ÇED raporu mutlaka düzenlenecek. Eğer bu rapor ‘çevreye ve tarıma zararı yok’ derse, Ankara Barosu olarak ÇED raporunun iptali için dava açacağız ve her zaman yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri