Pazar alanı tozun altında kaldı: Vatandaş şikayetçi

Mamak'ın Üreğil Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık on mahallenin gıda ihtiyacını karşılayan Derbent Pazar Alanı, beton santrali nedeniyle toz ve pislik içinde kalıyor.

Mamak'ın Üreğil Mahallesi'nde bulunan pazar alanının açık ve beton santralinin hemen yanında olması vatandaşı ve pazar esnafını rahatsız ediyor. Esnaflar kendi imkanı ile kurduğu şemsiye ve çadırların rüzgardan ve diğer şartlardan etkilendiğini belirtirken Mahalle Muhtarı Eray Ergün, "Pazar alanının şartları çok kötü. Beton santralinin hemen yanında bulunduğu için toz ve pislik içinde. Konu ile ilgili bir çözüm istiyoruz" dedi.

VATANDAŞ VE ESNAF ŞİKAYETÇİ

Mamak'ın Üreğil Mahallesi'nde bulunan pazar alanının açık olması hem vatandaşı hem de pazar esnafını rahatsız ediyor. Esnaflar, kendi imkanlarıyla kurdukları şemsiye, çadır gibi materyallerin rüzgar ve diğer olumsuz hava koşullarından etkilendiğini ifade ediyor. Bulunduğu konum ile birlikte çevre mahalle sakinlerine de ev sahipliği yapan pazar alanı hemen yanında bulunan beton santrali nedeniyle toz ve pislik içinde kalıyor. Bu durum hem esnafı hem de alışverişe gelen vatandaşları rahatsız ederken acil çözüm bekleniyor.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Yaklaşık on mahallenin pazar ihtiyacını karşılayan pazar alanı, uzun yıllardır üzeri kapatılmadığı için hem mahalle sakinlerini hem de pazarcıları mağdur ediyor. Halk arasında Boğaziçi Pazar Yeri olarak bilinen bu alan, beton santrallerinin hemen yanında yer aldığı için toz ve pislik içinde kalıyor. Mahalle Muhtarı Eray Ergün, konuyla ilgili olarak, "Bizim bölgemizdeki insanlar yıllardır her noktada mağduriyet yaşıyor. Burada parti gözetmeksizin kıymetli büyüklerimizden destek bekliyoruz ve bölge halkının refahını sağlamak için daha fazla hassasiyet göstermelerini istiyoruz" dedi.

ŞARTLAR KÖTÜ

Pazarda esnaflık yapan bir vatandaş, gün içinde saatlerce pazar alanında bulunduklarını ve bu süre içinde tozlu hava soluduklarını belirterek, "Şartlarımız gerçekten çok kötü. Kendi imkanlarımızla kurduğumuz çadırlar rüzgarda uçuyor, yağmurda dayanıklı değil. Bu durum hem bizi hem de müşterilerimizi mağdur ediyor. Pazar alanı beton santralinin hemen yanında. Gün içinde saatlerce toz toprak soluyoruz. Bir an önce pazar alanının düzenlenmesini istiyoruz. Gerekirse yeri değişsin. Burada saatlerce bulunmak gerçekten çok rahatsız edici" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri