Mamak'ta trafik kilit: Vatandaşlar çözüm bekliyor

Mamak Çarşı İçi Caddesi'nde yaşanan trafik ve park yeri sorunları mahalle sakinlerini bezdirdi. Gelişigüzel park edilen araçlar trafiği durma noktasına getirdi. Vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

Mamak Çarşı İçi Caddesi'nde yaşanan trafik ve park yeri sorunları hem mahalle sakinlerinin hem de esnafın tepkisini çekiyor. Bölgeden sorumlu muhtarlar, gelişigüzel park edilen araçlar ve dar yollarda artan araç trafiğinin caddedeki trafik akışını sık sık durma noktasına getirdiğini ifade ederek yıllardır devam eden bu sorunun çözülmesi için yetkililerden acil müdahale beklediklerini belirtti. Cadde üzerinde bulunan esnaflar da trafik sıkışıklığının işlerini olumsuz etkilediğini belirterek bölgede bulunan şantiye alanına gelen araçların durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Mamak Çarşı İçi Caddesi'nde yaşanan trafik ve düzensizlik, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Otomobillerin gelişigüzel park edilmesi nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşandığını belirten vatandaşlar, bu durumun yıllardır sürdüğünü ve artık çözüm beklediklerini dile getiriyor. Bir mahalle sakini, "Burada yıllardır aynı sorunu yaşıyoruz. Burada devamlı olarak bir insan sirkülasyonu var. Bankalara gelenler, esnafa gelenler, yoldan geçip gidenler derken günlük olarak birçok otomobil geçiyor. Buranın kalabalık ve oldukça dar bir cadde olması yetmiyor gibi bir de araçlarını rastgele park edip gidenler oluyor. İşte o zaman trafik tamamen kilitleniyor. Yetkililerin bu duruma artık bir çözüm getirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

PARK SORUNU TRAFİĞİ KİLİTLİYOR

Mahalle muhtarları Çarşı İçi Caddesi'nde trafik sorununun ana nedeninin, banka ve diğer işletmelere gelen vatandaşların araçlarını rastgele bırakmaları olduğunu belirtiyor. Muhtarlar, "Vatandaşların araçlarını uygun yerlere park etmeden bırakıp gitmeleri trafiği felç ediyor. Bu konuda düzenlemeler yapılmalı. Bu trafik sorununun artık çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

ESNAF TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM İSTİYOR

Mamak Çarşı İçi Caddesi'nde yaşanan trafik sıkışıklığı ve park yeri sorunları, bölgede iş yapan esnafları da olumsuz etkiliyor. Yapımı devam eden hükümet konağına ait şantiye alanına gelen araçların trafiği iyice içinden çıkılmaz hale getirdiğini belirten esnaflar, yetkililerden acil çözüm bekliyor. Esnaflardan biri, "Beton mikserlerinin dar yollarda çalışması trafik akışını durma noktasına getiriyor. Bu işlemlerin belirli saatler arasında yapılması, trafiğin rahatlamasını sağlayabilir" şeklinde konuştu. Çarşı esnafları aynı zamanda caddenin belirli saatlerde trafiğe kapatılmasının hem esnafa hem de vatandaşlara rahat bir nefes aldırabileceği önerisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri