Mamak'ta kreş fiyatları uçtu

Ankara genelinde kreş ücretlerine yapılan zamlar devam ediyor. Yetkililer, Mamak Belediyesi’ne bağlı kreşlerdeki aylık ücretlendirmenin 6 bin liraya yükseltildiğini duyurdu. Geçen sene yarım gün hizmet veren kreşlerde ücret yalnızca 500 liraydı.

Ankara’daki belediyelerin gelecek sene uygulayacağı kreş ücretleri bir bir açıklanıyor. Mamak’ta bu yılki kreş ücretinin aylık 6 bin lira olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, ilçede geçen yıl yarım gün hizmet veren kreşlerde aylık ücret 500 lira idi. Bu yıl tam gün hizmet verilmesiyle beraber ücretler 6 bin liraya yükseldi.

TAM GÜN HİZMET

3-6 yaş arası çocuğu olup çalışan ebeveynler kamu kreşlerine yapılan zamlarla ne yapacağını şaşırdı. Vatandaşlar özel kreşlerde 10 bin lira ve üzerinde olan ücretler karşısında belediyeye bağlı kreşleri tercih etmek zorunda kalıyor. Yetkililer, Mamak’ta belediyeye bağlı 3’ü faaliyette 2’si yapım aşamasında toplam 5 kreş bulunduğunu belirterek, bu yıl General Zeki Doğan, Neşet Ertaş ve Peyami Safa Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde aylık ücretin 6 bin lira olduğunu söyledi. Belediye yetkilileri geçen yıl yarım gün hizmet veren kreşlerde aylık ücretin 500 lira olduğunu, bu yıl ise saat 7.30 ile 17.30 arasında hizmet verileceğini sözlerine ekledi.

ALTINDAĞ İLE AYNI FİYAT

Öte yandan Altındağ ve Mamak’ın kreş ücretlerinin aynı olması dikkat çekti. Altındağ’da belediyeye bağlı 4 kreşte aylık ücret 6 bin lira olurken; kayıtların 29 Temmuz’da başlayacağı açıklandı. Sincan’da kreş ücreti 7 bin lira olarak belirlendi, kesin kayıtlar yapılacak çekilişin ardından 5 Ağustos’ta başlayacak. Keçiören ise 8 bin liranın üstündeki aylık kreş ücreti ile büyük tepki çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri