Mamak'ta drift çıkmazı: Vatandaşlar yeni yapılacak pistden endişeli

Kutludüğün ve Bayındır Mahallesi sakinleri, yapımına başlanan drift alanına güvenlik endişeleri nedeniyle tepki gösterdi. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, "Buraya herkes giremeyecek, profesyonel sporcular olacak” diyerek projeye sahip çıktı.

Kutludüğün ve Bayındır Mahallesi sakinleri, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ile bir araya gelerek yapımına başlanan drift alanı ile ilgili güvenlik ve huzur endişelerini dile getirdi.

Vatandaşlar, "Alkol alıp gelip bu alanda drift yapacaklar. Her ipini koparan buraya gelip bizleri rahatsız edecek" diyerek, alanın mahallelerine zarar vereceğinden korktuklarını belirtti.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise, "Buraya her ipini koparan giremeyecek. Sadece profesyonellerin kullanabileceği bir alan olacak" dedi. Şahin, milli sporcuların bölgeye geleceğini, 20 yataklı bir yatakhane ve sosyal tesisler yapılacağını, tesisin mahalleye değer katacağını vurgulayarak projenin detaylarını açıkladı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kutludüğün ve Bayındır Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ile bir araya gelerek yapımına başlanan drift alanı ile ilgili endişelerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, "Alkol alıp gelip bu alanda drift yapacaklar. Her ipini koparan buraya gelip bizleri rahatsız edecek. Çoluğumuzun çocuğumuzun güvenliğinden endişeliyiz. Buraya hiçbir şey katmayacak. Mahallemizin daha önemli öncelikleri var. Akıllı adamın driftle ne işi olur" diyerek endişelerini dile getirdi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise endişelere karşılık olarak, "Buraya her ipini koparan giremeyecek. Herkesin istediği gibi girip kafasına göre drift yaptığı bir yer değil, özel araçlarla profesyonellerin geldiği bir yer olacak" dedi. Şahin, vatandaşların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

AHLAKSIZ İŞLER OLMAYACAK

Vatandaşların drift alanına gelecek olan kişiler hakkındaki çekincelerini dile getirmesinin ardından Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, “Buraya her ipini koparan giremeyecek. Alanımız güvenlik önlemleriyle donatılacak ve yalnızca profesyonel şartlarda drift yapmak isteyenlere izin verilecek. Mamak’ta huzuru bozacak hiçbir davranışa müsamaha göstermeyeceğiz.

Vatandaşlarımızın endişelerini dikkate alıyor, onlara güvenli bir ortam sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Kimse alkol alıp bu alana gelip istediği gibi drift yapamayacak. Güvenliklerimiz ve tesis sorumlumuz olacak. Yalnızca randevu alan ve belirli şartları karşılayan profesyoneller girebilecek. Ahlaksız işler olmayacak" dedi.

MİLLİ SPORCULAR GELECEK

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, drift alanı projesi kapsamında milli sporcuların da bölgeye geleceğini ve bu sporcuların konaklayabilmesi için 20 yataklı bir yatakhane inşa edileceğini açıkladı. Şahin, "Alanımızda bulunacak sosyal tesislerden vatandaşlarımız da yararlanabilecek. Burada mahalle sakinlerinin yöresel ürünlerini satabileceği bir yer olacak. Farklı spor alanları da planlıyoruz; bir okçuluk alanı yapacağız. Burada hem profesyonel sporcular olacak hem de eğitimler verilecek. Başlı başına büyük bir tesis yapacağız. Kutludüğün ve Bayındır Mahallelerine bir değer katacak" dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ MAHALLELİNİN HUZURU”

Drift alanı ile ilgili çekincelerini belirten vatandaşlara proje detaylarından bahseden Şahin, “Bu tesisler hem mahalle sakinlerine hem de Ankaralılara önemli ölçüde hizmet edecek. Kutludüğün ve Bayındır Mahallelerine büyük bir ekonomik katkıda bulunacak. Tesis içinde mahalleliye ayırdığımız alanlarda yöresel ürünler satılacak ve mahalle sakinlerine bir gelir kaynağı daha olacak. Buranın içinde birçok sosyal imkan olacak. Bu nedenle bu proje bizim için çok önemli. En önceliğimiz ise mahalle sakinlerinin huzuru olacak. Burada sizlerin huzurunu bozacak hiçbir davranış olmayacak” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri