Mahalleli bıktı: Yenimahalle'deki yeni adalet sarayı inşaatı geceleri de devam ediyor

Yenimahalle’de yapımı devam eden yeni adalet sarayı inşaatı, gece geç saatlere kadar süren çalışmalar nedeniyle mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.

İnşaat çalışmalarının sene başında başladığı yeni adalet sarayında çalışmalar hızla devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un 40 ayda bitirmeyi hedefliyoruz açıklamasından sonra çalışmalar hız kazanırken gece yarısına varan çalışma saatleri vatandaşları rahatsız ediyor.

Yenimahalle ilçesinde bulunan eski MİT arazisinin 250 dönümlük kısmında yapımı devam eden adalet sarayı inşaatının gece geç saatlere kadar sürmesi mahalle halkını rahatsız ediyor. Mahalle sakinleri devam eden çalışmaların yaklaşık 2 aydır gece yarısına kadar sürdüğünü ifade etti.

GEÇ SAATLERE KADAR SÜRÜYOR

Yenimahalle ilçesinde bulunan eski MİT arazisinin 250 dönümlük kısmında yapımı devam eden adalet sarayı inşaatının geç saatlere kadar sürmesi, mahalle halkını rahatsız ediyor. İnşaat çalışmaları gece geç saatlere kadar süren çalışmalardan rahatsız olan vatandaşlar uyumakta zorlandıklarını ifade etti. Mahalle sakinlerinden Göksu Doran, “Özellikle gece saatlerinde gürültü ve ışık kirliliği yaşanmasına neden oluyor.

YAKLAŞIK 2 AYDIR DEVAM EDİYOR

Devam eden inşaat çalışmaları, mahallede ciddi bir gürültü sorununa yol açıyor. Özellikle gece geç saatlere kadar süren bu çalışmalar, bölgede yaşayan hasta ve yaşlı bireyler için büyük bir rahatsızlık oluşturuyor. Gürültü nedeniyle uyku düzenleri bozulan mahalle sakinleri, sağlık sorunları yaşayan yakınlarının bu durumdan daha da olumsuz etkilendiğini belirtiyor. Gece saatlerde devam eden inşaat faaliyetlerinin, huzuru kaçıran bir sorun haline geldiği ifade ediliyor.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Mahalle sakini Göksu Doran, yaşanan duruma dair şu şekilde konuştu:

“İnşaat çalışmaları yaklaşık iki aydır gece geç saatlere kadar devam ediyor ve bu durum bizleri oldukça rahatsız ediyor. Özellikle yaşlılar ve hastalar için büyük bir sorun oluşturuyor. Gece yarısı yapılan gürültüler uyku düzenimizi bozuyor ve sağlık sorunlarını daha da kötüleştiriyor. Yetkililerden bu konuda bir çözüm bulunmasını ve inşaat çalışmalarının daha makul saatlerde yapılmasını talep ediyoruz. Yetkililerden bu sorunu bir an önce çözmesini bekliyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri