Köpekseverler ikiye bölündü: Etimesgut'ta köpekleri toplama belirsizliği

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun başıboş köpekleri belediyede toplama isteği, sözde hayvanseverleri ikiye böldü. Hayvansever gruplar, “Çok fazla köpek var, nasıl olacak? Saldırgan olanlar nasıl eğitilecek?” diyerek başkana seslendi.

Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişiklikle birlikte başıboş ve saldırgan köpeklerin toplanması ve uyutulması gündemdeyken Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ilginç bir projeye imza attı. Başkan Beşikçioğlu’nun projesine göre vatandaşlar köpekleri belediyeye “emanet edecek”; ardından eğitim merkezine dönüştürülen barınaklarda köpeklere eğitim verilecek.

Sözde hayvanseverlerin bir kısmı başıboş köpekleri belediyeye vermeye razı olurken; bir kısmı halen “topla, kısırlaştır, yerinde yaşat” ilkesini savunmaya devam etti. Hayvanseverler, Başkan Beşikçioğlu’na “‘Saldırgan köpekler nasıl eğitilecek?’, ‘Çok fazla köpek var nasıl olacak? ve ‘Köpekleri geri verecek misiniz?’ diye sordu.

KİMİSİ RAZI OLDU AMA…

Başkan Beşikçioğlu’nun “Köpekler belediyede görevlendirilecek” açıklaması sonrası akıllarında birçok soru işareti oluşan hayvansever gruplar, barınağa verme ve vermeme konusunda fikir ayrılığı yaşadı. Bazı hayvanseverler ilçe sınırları içerisinde “topla, kısırlaştır, yerinde yaşat” ilkesini savunurken; bazı hayvanseverler ise başıboş sokak köpeklerini Başkan Erdal Beşikçioğlu’nun “eğitim ve rehabilitasyon merkezine dönüşecek” dediği barınaklara “emanet etmek” için razı oldu. Başkan Beşikçioğlu’na iletilen sorular arasında “Agresif köpekler nasıl eğitilecek?”, “Çok fazla köpek var nasıl olacak?”, “Köpekleri geri verecek misiniz?” ve “Hayvanları görebilecek miyiz?” soruları yer aldı.

ŞİKAYETİ DEĞERLENDİRECEK

Sözde hayvanseverlerin projeyle ilgili sorularını dinleyen Başkan Erdal Beşikçioğlu’nun saldırgan köpekler ve ilçedeki köpek nüfusu konusundaki soruya cevabı, “Ben bir veteriner getirmiyorum, ben bir eğitmen getiriyorum. Bu arkadaşları buraya getirdiğiniz zaman eğitimleriyle ilgilenecek. Ömür boyu mama ve sağlık garantisiyle bakılacak. Etimesgut içerisinde Fen işleri otoparkının metrekaresini siz biliyor musunuz? Köpekleri belediye değil sizler teslim edeceksiniz. Yapı öyle kurulacak ki başlarına bir şey gelmesin diye siz zaten getirip kendi elinizle teslim edeceksiniz. Edilmezse eğer o mahalleliyle ilgili bir şikâyet varsa o şikayet değerlendirilecek” şeklinde oldu.

KÖPEKLERİ GERİ VERMEYECEK

Başkan Beşikçioğlu, eğitilen köpeklerin sahiplendirilmesi ve ziyareti konusunda yöneltilen soruya ise “Bazı hayvansever arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla bu kampları oluşturmaya çalışıyor. Oysa bu kampları biz oluşturuyoruz. Onlar kendileri teslim edecekler. Her bir köpeğin künyesi olacak ve nerede görevli olduğu burada yazıyor olacak. Sizin o can dostunuzu eğer park ve bahçeler garajına atadıysam siz gidip o dostu görebilme ve ziyaret edebilme şansınız olacak. Köpekleri geri veremeyiz. Çünkü artık onlar görevli ve işleri var” cevabını verdi.

TOPLAMAYIN TALİMATI VERDİM

Sözde hayvanseverlerin belediye araçlarıyla Yapracık ve Bağlıca’da toplama yapıldığına dair iddialarını da yanıtlayan Beşikçioğlu, “Görevden aldığımız eski yapının böyle siyasi birtakım hamleleri olabilir. Benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı. Hayvanların itlafıyla ilgili hiçbir şey çıkmadı ve çıkmayacaktır. Yaklaşık bir buçuk ay önce ben veterinerlik müdürlüğümüzün bağlı olduğu başkan yardımcımıza ‘Hiçbir sokak hayvanını toplamıyorsunuz’ talimatını verdim” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri