Köpek severler hayvan mezarlığı deşip algı peşinde koşuyor

AK Parti MKYK Üyesi Avukat Ceren Tuncer önce Niğde, ardından Altındağ’da sözde hayvan severlerin ‘katliam’ diyerek servis ettiği görüntülerin provokasyon amaçlı olduğunu belirtti. Tuncer, “Hayvan mezarlığı deşip algı peşinde koşmaya devam ediyorlar” dedi.

Niğde ve Altındağ’da yaşandığı iddia edilen olaylarda, hayvan mezarlarını gizlice kazarak ortaya çıkan hayvan cesetlerini “katliam” diyerek sunan sözde hayvanseverlere AK Parti MKYK Üyesi Avukat Ceren Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Avukat Ceren Tuncer, yeni Hayvanları Koruma Kanunu’nun TBMM’de yasalaşmasının ardından gelen görüntülerin sosyal medyada kötü niyetli kullanıldığını belirterek, “ Havyan katliamı adı altında paylaşılan görüntülerin tamamı provokasyon amaçlı. Hayvan mezarlığında nasıl bir görüntü ile karşılaşmayı bekliyorlardı, bilmiyorum. Hayvan mezarlığı eşeleyenler ellerinde bir demet çiçek ile köpek saldırısı sonucu yaralanmış insanları ziyaret etseler toplumsal uzlaşma sağlanırdı. Çocuklarımızın zarar gördüğü, ısırıldığı, parçalandığı durumları güzelleyen, normalleştiren zihniyet hayvan mezarlığı deşip algı peşinde koşmaya devam ediyor” diye konuştu.

BİR DEMET ÇİÇEKLE UZLAŞILIRDI

Avukat Ceren Tuncer, ‘Havyan katliamı’ adı altında paylaşılan görüntülerin tamamının provokasyon amaçlı olduğunu vurgulayarak, “Hayvan mezarlığında nasıl bir görüntü ile karşılaşmayı bekliyorlardı, bilmiyorum. Ancak belediyelerce yapılan açıklamalarda; söz konusu bölgelerin belediyelere ait resmi hayvan mezarlıkları olduğu, gün içerisinde doğal nedenlerle ölen hayvanların gömüldüğü, "toplu itlaf" iddialarının ise gerçek dışı olduğu belirtildi. Hayvan mezarlığı eşeleyenler ellerinde bir demet çiçek ile köpek saldırısı sonucu yaralanmış insanları ziyaret etseler toplumsal uzlaşma sağlanırdı. Çocuklarımızın zarar gördüğü, ısırıldığı, parçalandığı durumları güzelleyen, normalleştiren zihniyet hayvan mezarlığı deşip algı peşinde koşmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İŞİN USULÜ BÖYLEDİR

Hayvan mezarlığında bulunan hayvanların tıbbi atık olduğundan özel poşetler içinde belediyelere verildiğini ve tek tek ayrı bir yere gömme olanağı olmadığı için topluca gömüldüğünü dile getiren Avukat Ceren Kara, “Trafik kazasında, bakımevinde, kliniklerde, sokaklarda ölenler var. Sahipli olup çeşitli sebeplerle vefat edip terk edilen hayvanlar var. İnsan ve hayvan sağlığı açısından risk oluşturmaması için üzerine kireç konulur. Açıkta bırakılan hayvan cesetleri başka hayvanlar için risk teşkil ettiği gibi zoonoz hastalıklar açısından da insan sağlığı için tehdit oluşturabilir. Bu işin usulü böyledir” diye konuştu.

BU BİR ZORBALIK

Ceren Tuncer, “Kaldı ki başıboş köpeklerin hedefi olan çocukların, sokaklarda ve parklarda özgürce oynama ve dolaşma hakkını kısıtlamamak için itlaf mecburiyeti vardır ve yasaldır. Aksi davranış, kendi tercihlerini başkalarına dayatmaktan başka bir şey değildir. Ne kadar insaniymiş gibi durursa dursun bu, bir zorbalıktır” diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri