Kent Konseyi'nden yeni rektörlere dair açıklama: ODTÜ görmezden gelindi

Ankara Kent Konseyi, ODTÜ ve Gazi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamalarına ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada, Gazi Üniversitesi Eski Rektörü Musa Yıldız’a teşekkür edilirken ODTÜ Eski Rektörü Verşan Kök'e dair hiçbir şey yazılmaması dikkat çekti.

Ankara Kent Konseyi, geçtiğimiz günlerde Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Gazi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamalarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Konsey, ODTÜ Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilen Prof. Dr. Uğur Ünal'ı tebrik etti, yeni görevlerinde başarılar diledi.

Açıklamada, Gazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür edilirken, ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'e dair herhangi bir ifadeye yer verilmemesi dikkat çekti.

VERŞAN KÖK GÖRMEZDEN GELİNDİ

Sekiz yıl süren rektörlük dönemi boyunca aldığı kararlar ve uygulamalarla sıkça gündeme gelen Kök, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’e yerini devretti.

Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Ankara Kent Konseyi olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’i ve Gazi Üniversitesi Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Uğur Ünal’ı tebrik eder görevlerinde başarılar dileriz. Gazi Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’a, Gazi Üniversitesi’ne verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri