Mansur Yavaş Anıtkabir'e gidiyor: Sakarya Meydan Muharebesi unutulmadı

Kent Konseyi Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103. yıl dönümünü önemli bir program ile taçlandıracak. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Anıtkabir'e giderek mozoleye çelenk bırakacak.

Ankara Kent Konseyi, Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası kabul edilen ve 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi’nin 103. yıl dönümüne hazırlanıyor. 23 Ağustos, Yunan işgal güçlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır" sözleriyle kurtuluş mücadelesinin alevlendiği gün olarak tarihe geçti.

Sakarya Zaferi'nin anma programı, sabah saat 08.45'te Ankara Kent Konseyi binasında basın mensuplarına verilen kahvaltı ile başlayacak. Etkinlik Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Haymana Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği bir program çerçevesinde gerçekleştirilecek.

RESMİ TÖREN YAPILACAK

Kahvaltının ardından Sakarya Zaferi’ne ilişkin kısa bir film gösterimi yapılacak. Filmden sonra Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ile Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuşma yapacak.

Akabinde Polatlı ve Haymana Belediyeleri tarafından hazırlanan "Diriliş Yolu" programının lansmanı gerçekleştirilecek.

Anma etkinlikleri Ankara Kent Konseyi'nden Anıtkabir’e hareketle devam edecek. 10.30’da Aslanlı Yol’da buluşulacak. Vatandaşlar POTA Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Koç’un rehberliğinde Anıtkabir'i dinleyecek. Saat 11.00’de başlayan resmi törenlerde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında, belediye başkanları, Kent Konseyi başkanları ve diğer protokol üyeleri Anıtkabir’e yürüyüş gerçekleştirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri