Altınok gitti, sistem değişti: 12 bin çöp konteyneri yerleştirilecek

Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden Keçiören’de uzun süredir devam eden çöp konteyneri sorunu çözülmeye başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara'nın dev ilçesine 12 bin yeni çöp konteyneri yerleştirileceğini duyurdu.

Türkiye’nin en kalabalık dördüncü ilçesi olan Keçiören’de uzun süredir devam eden çöp konteyneri sorunu nihayet çözülmeye başladı. CHP’li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, ilçeye 12 bin yeni çöp konteyneri yerleştirileceğini duyurdu.

İlçenin uzun yıllardır başkanlığını yapan Turgut Altınok’tan görevi devralan Özarslan, ilk etapta 2 bin konteynerin ilçeye dağıtıldığını açıkladı. Özarslan, tasarruf tedbirleri kapsamında çöp konteyneri ihalelerinin iptal edilmesine rağmen Devlet Malzeme Ofisi'nden konteynerleri temin ettiklerini belirtti.

ANKARA'DA ÇÖP SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Özarslan, "Seçim vaatlerimiz arasında çöp konteynerlerinin yerleştirilmesi bulunuyordu. Geldiğimizde mevcut ihalemiz iptal edilmişti ancak biz yılmadık ve gerekli adımları attık. Bugün Keçiören’de sağlığı tehdit eden çöp yığınları sorununu çözmeye başlıyoruz" dedi.

İlk konteynerlerin Giresun Caddesi gibi yoğun bölgelerde hizmete sunulduğunu belirten Özarslan, "Çöp yığınları, sineklenme ve sel gibi sorunlara yol açıyordu. Bu durumdan kurtuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Özarslan ayrıca kentsel dönüşüm projelerinin de tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Bağlum’da başlayan kentsel dönüşüm, Ovacık, Adnan Menderes ve Kızlar Pınarı caddelerinde de sürecek. Yaptığımız planlarla hem hak sahiplerinin haklarını hem de doğanın korunmasını sağlayacağız. Yerinde değil, kentsel dönüşüm yapıyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri