Kalecik üzüm festivaline geri sayıyor

Başkentin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Kalecik, 13-14-15 Eylül tarihlerinde üzüm bağlarının eşsiz atmosferinde gerçekleşecek olan 14. Kalecik Karası Üzüm Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Başkentin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü ilçesi Kalecik, üzüm bağlarının eşsiz atmosferinde gerçekleşecek olan 14. Kalecik Karası Üzüm Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 13-14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan festivalde, bağ bozumu turlarından gurme deneyimlere, canlı konserlerden çocuk etkinliklerine kadar pek çok aktivite başkentlileri bekliyor.

GERİ SAYIM BAŞLADI

Üzüm bağları ve tarihi dokusuyla başkentin önemli ilçelerinden birisi olarak dikkat çeken Kalecik, Kalecik Karası Üzüm Festivali’ne gün sayıyor. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan festival, hem bölgenin önemli ekonomik ve kültürel zenginliği olan Kalecik Karası üzümünü kutlamak hem de ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

BAĞ BOZUMU TURLARI GERÇEKLEŞECEK

Festivalin en önemli etkinliklerinden birisi ise, lezzeti damakları çatlatan Kalecik Karası’nın bağ bozumu turları olacak. Festivale katılanlar, Kalecik’in ünlü üzüm bağlarında düzenlenecek turlar sayesinde üzüm hasadını ilk elden deneyimleyecek. Uzun yıllardır bölge halkının geçim kaynağı olan bu özel bağların içinde üzümleri toplama fırsatı bulacak. Festival, hem doğayla iç içe bir gün geçirmek hem de üzümün geleneksel üretim süreçlerini yakından tanımak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

KONSERLER, EĞLENCEYİ DORUKLARA ÇIKARACAK

Her yıl büyük bir ilgi ile karşılanan festival, bu yılda birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacak. Festival kapsamında gerçekleşecek konserler sayesinde başkentliler unutulmaz anlar yaşayacak. 3 gün boyunca dolu dolu geçecek festivalde; Melek Mosso, Ebru Yaşar, İbocan, Mustafa Taş ve Hamza Gündogmuş sevenleri ile bir araya gelecek. Farklı müzik türlerinin bir araya geldiği konserler, eğlenceyi doruklara çıkaracak.

KALECİK’İN GURME LEZZETLERİNE YOLCULUK

Festival, ziyaretçilerine yalnızca kültürel ve eğlence dolu etkinlikler sunmakla kalmayacak. Bunun yanı sıra, başkentin dört bir yanından festivale gelen vatandaşları, zengin bir gastronomi deneyimi ile karşılayacak. Kalecik’in coğrafi işaretli ürünleri Kalecik karası, Kalecik ekmeği ve Kalecik çöreği başta olmak üzere yerel mutfak kültürünün en özel lezzetleri ziyaretçilerin damaklarını çatlatacak. Bunların yanı sıra, bölgenin öne çıkan tarımsal ürünlerinin yer aldığı stantlarda, hem tadımlık hem de satın alınabilir pek çok ürün yer alacak.

EN İYİ KALECİK KARASI SEÇİLECEK

Eğlencenin doruklarda yaşanacağı festivalde, “En İyi Kalecik Karası Üzüm Yarışması” da düzenlenecek. Üzüm üreticilerinin hünerlerini sergilediği bu prestijli yarışmada, en iyi Kalecik Karası üzümünü yetiştiren üreticiler büyük ödüllerle taçlandırılacak. Birinci olan üreticiye tam altın, ikinci olan üreticiye yarım altın ve üçüncü olan üreticiye çeyrek altın hediye edilecek. Katılmak isteyen üzüm üreticileri, Kalecik Belediyesi Kültür Merkezi üzerinden başvuru yapabilecek.

ÇOCUKLAR İÇİN SAYISIZ ETKİNLİK

Tüm detayların ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü festivalde çocuklarda unutulmamış. Çocuklar için özel olarak hazırlanmış oyun alanları, atölyeler ve çeşitli eğlence aktiviteleri keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak. 7’den 70’e herkese hitap eden festival, etkinlikleriyle herkesin unutulmaz anılar biriktirmesine olanak tanıyacak.

ZENGİN TARİHİ DOKUSUYLA KARŞILAYACAK

Festival, ziyaretçilere aynı zamanda ilçenin zengin tarihi dokusunu sunacak. Kalecik, taş evleri, tarihi kalesi ve doğa harikası manzaraları ile ziyaretçilerini karşılayacak. Festival, ilçeyi keşfetmek, hem bölgenin geçmişine bir yolculuk yapmak hem de doğanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarmak için ideal bir fırsat.

ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKÂNI

Festival alanına gitmek isteyen vatandaşlar için, Pursaklar Merkez Mahalle Muhtarlığı Önü, Pursaklar Saray Atatürk Parkı önü, Çubuk Atatürk Parkı, Akyurt ABB ASKİ önü, Keçiören Osmanlı Pazarı Otoparkı, Keçiören Belediye Başkanlığı önü ve Ulus 19 Mayıs Stadyumu önünden Saat 11.00’de araç kalkacak. 23.30’da ise Kalecik’ten kalkacak servisler vatandaşları geldikleri noktaya tekrar bırakacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri