Işıklandırma projesi Kale'ye yaradı: Esnafın yüzü güldü

Ankara Kalesi'nin yeni ışıklandırma projesi hem turizme hem de güvenliğe katkı sağladı. Geceleri görsel şölen sunan Kale’de akşam vakti turist akışı artmaya başladı. Esnafın yüzü gülüyor.

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Ankara Kalesi ışıklandırma Projesi’nden kale esnafı memnun. Kale esnafı ışıklandırma sisteminin tamamlanmasıyla birlikte kale surlarının gece yaptığı görsel şovun yanı sıra turizm ve güvenlik açısından da faydalı olduğunu belirtti. Yeni yapılan ışıklandırma ile birlikte hava kararmaya başladığında da turist çeken Ankara Kalesi’nde esnafın yüzü gülüyor. Konuyla ilgili bir kale esnafı, “Bu ışıkların bize faydası olacağını hiç düşünmezdik. Fakat ışıklandırma ile birlikte akşam saatlerinde de turist ziyareti çok oluyor” dedi.

TURİZM ARTTI

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Ankara Kalesi Işıklandırma Projesi, bölge turizmine önemli katkılar sağladı. Kale surlarının yeni ışıklandırma sistemiyle geceleri görsel bir şölen sunması, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Özellikle hava karardığında da kaleyi ziyaret eden turist sayısında belirgin bir artış gözlemlendi. Esnaflar, turist akışının artmasıyla birlikte işlerinde hareketlilik yaşandığını belirtiyor.

ESNAF MEMNUN

Kale esnafı, ışıklandırma projesinin tamamlanmasıyla birlikte işlerinin arttığını ve bundan oldukça memnun olduklarını ifade ediyor. Işıklandırmanın sadece turizm açısından değil ekonomik anlamda da büyük bir katkı sağladığını dile getiren esnaf, kalenin akşam saatlerinde de ziyaret edilmesiyle daha fazla müşteri ağırlama şansı bulduklarını vurguluyor. Bir esnaf, "Bu ışıkların bize bu kadar faydalı olacağını hiç düşünmezdik. Şimdi akşam saatlerinde de dükkanlarımız dolup taşıyor," diyerek memnuniyetini dile getirdi.

GÜVENLİK SORUNU YOK

Kale esnafının ifadelerine göre yapılan ışıklandırma projesi, güvenlik açısından da olumlu sonuçlar verdi. Surların aydınlatılması, akşam saatlerinde bölgenin daha güvenli hale gelmesini sağladı. Esnaflar ve ziyaretçiler, ışıklandırma sayesinde karanlık bölgelerin aydınlatılarak güvenlik endişelerinin azaldığını belirtiyor. Bu durum hem turistlerin hem de bölge halkının kendilerini daha güvende hissetmelerine katkı sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri