Haymana'dan Kuvâ-yi Milliyecilere saygı gösterisi

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Sakarya Meydan Muharebesi’nin şehit ve gazilerine ithafen, "Bir Ankaralı, bir Haymanalı olarak, böyle büyük bir zaferin kahramanlarının benim atalarım olması bana büyük bir gurur veriyor" dedi.

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesindeki yerini ve önemini vurguladı. Koç, "Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale Zaferi Türkler için neyse, Kurtuluş Savaşı’nda da Sakarya Meydan Muharebesi odur. Bu zafer, 1683 Viyana Kuşatması ile başlayan Türk geri çekilmesini durduran en önemli dönüm noktalarından biridir" dedi.

Koç, Sakarya Meydan Muharebesi’nin, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde sadece askeri değil, aynı zamanda siyasi sonuçları açısından da büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Bu bağlamda, savaşın uluslararası alanda Milli Mücadele Ordusu’nun tanınmasına ve TBMM’nin itibarının artmasına katkı sağladığını ifade etti. Koç, "Sakarya Meydan Muharebesi, Türk milletinin istiklal umudunu yeniden canlandırmış ve dünya genelinde Milli Mücadele Ordumuzu tanınır hale getirmiştir" diye konuştu.

SON KALE HAYMANA

Etkinlikler hakkında da bilgi veren Koç, "Son Durak Ankara, Son Kale Haymana" adı altında düzenlenecek anma programlarına tüm Ankaralıları davet etti. Ayrıca önümüzdeki yıllarda bu zaferin ve etkinliklerin tüm Türkiye’de daha fazla önemsenmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Levent Koç, konuşmasını Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğu derin saygıyı ifade ederek sonlandırdı. Sakarya Meydan Muharebesi’nin şehitleri ve gazileri için rahmet dileyen Koç, "Bir Ankaralı, bir Haymanalı olarak, böyle büyük bir zaferin kahramanlarının benim atalarım olması bana büyük bir gurur veriyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri