Güvenpark’taki çalışmalarda sona yaklaşıldı: Eylül ayı bitmeden açılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet tarihinin ilk parkı olan Güvenpark’ta başlatılan çevre düzenleme ve tasarım çalışmasında sona yaklaşıldı. Özgün yapısı bozulmadan yenilenen park, eylül ayı sonu itibariyle tamamlanacak.

Cumhuriyet tarihinin ilk parkı olan Güvenpark’ta, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yenileme çalışmaları son hız devam ediyor. 2 bin metrekarelik yeşil alan ve modern yaya yolları ile başkente yeni bir soluk getirecek olan Güvenpark’ın, eylül ayı sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor.

Tarihi dokusuna sadık kalınarak yenileme çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Koordinatörü Başkanı Bekir Ödemiş, “Kent mobilyaları olduğu gibi yenileniyor. Oturma grupları yeniliyor. Aydınlatma elemanlarını yeniliyoruz. Yürüyüş yolları yenileniyor. Hepsinde özel malzemeler kullanıyoruz. Özgün dokuya hiç dokunmadık, bozmadık. Yeşil dokuyu tamamen koruduk” dedi.

“SONA DOĞRU YAKLAŞMIŞ BULUNUYORUZ”

Güvenpark’ta devam eden çalışmalarla alakalı açıklamalarda bulunan Bekir Ödemiş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürdüğümüz Güvenpark çevre düzenleme ve tasarım çalışmasında sona doğru yaklaşmış bulunuyoruz. Bu yılın başında yer teslimini yapmıştık. Eylül ayı sonu itibariyle tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. İlk etapta Güven Anıtı’na ilişkin olarak proje hazırladıkların dile getiren Ödemiş, “Koruma kurulunca onaylatarak, buradaki konservasyon ve restorasyon çalışmalarını tamamladık” dedi.

PATLAMADA YİTİRDİĞİMİZ CANLARA ANIT

İkinci etapta da çevre düzenleme ve kentsel tasarım çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Ödemiş, “Bu çalışmaları yaparken bir yandan da Güvenpark patlaması olmuştu. Bu acı bir kez daha yaşanmasın diye, patlamada yitirdiğimiz canlar için de bir anma mekânı yapıyoruz” diyerek 13 Mart 2016 yılında bomba yüklü araçla Güvenpark otobüs duraklarına düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar için anıt dikileceğini duyurdu.

“ÖZGÜN DOKUYU BOZMADIK”

Güvenpark’ta yapılan yenileme çalışmalarının içeriğinden söz eden Ödemiş, “Kent mobilyaları olduğu gibi yenileniyor. Oturma grupları yeniliyor. Aydınlatma elemanlarını yeniliyoruz. Yürüyüş yolları yenileniyor. Hepsinde özel malzemeler kullanıyoruz. Özgün dokuya hiç dokunmadık, bozmadık. Yeşil dokuyu tamamen koruduk. Hükümet kartiyesi balkonundan Güven Anıtı’na kadar alanı da yine çim olarak tamamlıyoruz” diye konuştu. Mevcut Güvenpark dokusuna da 2 bin metrekareye yakın yeni yeşil alanda ilave edilmiş olacaklarının altını çizen Ödeniş, “Park, bittiği zaman inanıyorum daha kullanılabilir bir hale gelecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri