Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın geçtiğimiz aylarda başlattığı “Revize Kentsel Tasarım Projesi” kapsamında Güvenpark’taki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Adını tarihi 1935 yılına dayanan Güven Anıtı’ndan alan parkın birinci derece sit alanı ve kültürel sit alanı olması dolayısıyla çalışmalar özveriyle yürütülüyor. Parkın tarihi dokusuna zarar verilmeden çevre ve peyzaj düzenlemesi ile yeşil bitki örtüsü artırılıyor. Zemin döşemeleri ve aydınlatma elemanları da çalışma kapsamında yenileniyor. Parka 13 Mart 2016'da düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için bir anıt dikilmesi de planlanıyor.
BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR
Ankara’nın simge yapılarından Güvenpark ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın Güvenpark Revize Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yenileniyor. Hızla ilerleyen süreçte parkın birinci derece sit alanı ve kültürel sit alanı olması nedeniyle özverili bir çalışmayla parkın tarihi dokusuna zarar verilmeden restore ediliyor. Çalışmalar kapsamında 26 bin metrekare alana sahip park, baştan aşağı yenilenerek yıl sonunda yeniden yaşama kazandırılması planlanıyor. Park içerisindeki hiçbir ağaç kesilmiyor. Parkta yeşil alanlar çoğaltılıyor, zemin döşemeleri ve aydınlatma elemanları yenileniyor. Parkta ayrıca amfi ve küçük havuz, havuz çevresinde çiçek gösteri alanı, oturma ve dinlenme alanları yapılacak.
BİR ANIT DAHA YAPILACAK
1935 yılında Avusturyalı mimar Holzmeister tarafından yapılan anıtın yanına bir yenisi ekleniyor. 13 Mart 2016'daki bomba yüklü araçla Güvenpark otobüs duraklarına düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybedenler için yeni bir anıt yapılacak.
Güvenpark’ta bulunan minibüs durakları uygun bir konumda projelendirilecek. Ardından söz konusu alandan kaldırılması ve alan düzenlenmesi ile tekrar değerlendirilmesi öngörülüyor.