Eğitim dönemi başlamadan fahiş zam geri çekilsin

Sincan Belediyesi’ne bağlı kreşlerde kayıt dönemi başladı. Binlerce ailenin başvurduğu kreşlerde toplam 140 çocuk asil hak kazandı. Kuranın ardından gözler Başkan Murat Ercan’da. 2 Eylül’de başlayacak eğitim öncesi fahiş zammın geri çekilmesi isteniyor.

Sincan’da belediyeye bağlı Lale, Leylak, Zambak, Papatya ve Menekşe kreşlerinde kesin kayıt dönemi başladı. Kura ile belirlenen 140 çocuk için 2 Eylül’de başlayacak oryantasyon eğitimi öncesi aileler, yapılan yüzde 100 zamla 3 bin 500 liradan 7 bin liraya çıkartılan kreş ücretine güncelleme bekliyor. Aileler zammın geri çekilmesi yönünde talepte bulunuyor.

140 MİNİK ASİL SEÇİLDİ

Sincan Belediyesi’nin okul öncesi eğitimi desteklemek için açtığı kreşler, 2024- 2025 öğretim yılı için gün sayıyor. 2024- 2025 öğretim yılında Sincan’da belediyeye bağlı kreşlerde çocuğunun eğitim görmesini isteyen binlerce aile kura heyecanı yaşadı. Noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile kreşlerde ilk kez eğitim görecek toplam 140 minik belirlendi. 42 minik ise yedek olarak kayıt hakkı kazandı.

YÜZDE 100 ZAMLANDI

140 asil öğrenci arasından kayıt yaptırmayanlar olması durumunda kayıt hakkı yedekler arasındaki miniklere geçecek. Öte yandan aileler, 2024 - 2025 öğretim yılına günler kala geçen yıl 3 bin 500 lira olan aylık kreş ücretine yapılan yüzde 100 zamma tepki gösterdi. 7 bin liraya çıkan kreş ücreti için aileler zammın geri çekilmesini istedi.

HER KREŞE 28 MİNİK

5 kreş bulunan Sincan’da kesin kayıt hakkı kazanan çocuklar Sincan Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ilan edildi. Sonuçlara göre Lale, Leylak, Zambak kreşlerinde 28 asil ve 10 yedek, Menekşe Kreş’te 28 asil ve 7 yedek, Papatya Kreş’te ise 28 asil ve 5 yedek minik listede bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri