Gençlik Parkı pazar gününe hazırlanıyor: Uluslararası kültür buluşmasına son 3 gün

Uluslararası Kültürel Etkileşim Buluşmaları, pazar günü Gençlik Parkı’nda başlayacak. Başkan Mansur Yavaş’ın bizzat katılacağı etkinlikte, Türkiye ile 10 ülkeden gelen halk dansları grupları performans sergileyecek.

Ankara Kent Konseyi ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Kültürel Etkileşim Buluşmaları”, 4 Ağustos’ta Gençlik Parkı'nda başlayacak. Türkiye ve 10 farklı ülkeden gelen halk dansları grupları, kültürlerine özgü performanslarını sergileyecek. Etkinlik öncesinde AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, saat 14.00'te basın mensuplarına yönelik yemekli bir basın toplantısı düzenleyecek. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan konuşmalarını yapacak. Konuşmaların tamamlanması ile birlikte 10 ülkeden gelen yaklaşık 300 kişi sırayla ülkelerinin yöresel danslarını tanıtmak için sahne alacak.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Osetya, Çeçenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya gibi ülkelerden gelen ekipler kendi kültürlerine özgü dans ve müzik performanslarını Ankaralılarla buluşturacak.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, etkinliklerden önce saat 14.00'te basın mensuplarına yönelik yemekli bir basın toplantısı da düzenleyecek.

BAŞKENTTE BULUŞUYOR

Basın toplantısının ardından, aynı gün saat 16.00'da Gençlik Parkı'nda Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları etkinliği düzenlenecek. Bu etkinlikte Türkiye’nin yanı sıra 10 farklı ülkeden gelen halk dansları grupları, kendi kültürlerine özgü dans gösterilerini sergileyecek. Etkinliğin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan konuşma yapacak.

KÜLTÜREL ETKİLEŞİM GÜÇLENDİRİLECEK

Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları etkinliği, kültürler arası etkileşimi artırmayı ve dostluk bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor. Toplam 300'e yakın halk dansları topluluğu üyesi, ülkelerine özgü kıyafetler ve çalgılarla sahne alacak. Etkinlik halk dansları gösterileri ve ülkelerin yöresel ürünlerinin sergilenmesiyle zengin bir kültürel paylaşım ortamı sunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri