Farklı kıtalardan yüzlerce postacı Ankara'da buluşacak

Evrensel Posta Birliği Forumu yarın Ankara'da başlıyor. Forumda Avrupa ve Orta Asya’dan posta sektörünün önemli paydaşları bir araya gelecek. Sektörün değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceği gibi kritik konular ele alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Evrensel Posta Birliği (UPU) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu, 16-17 Eylül 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açılışını yapacağı forumda, Avrupa ve Orta Asya’dan posta sektörünün önemli paydaşları bir araya gelecek.

Forumda posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yolları, sektörün değişen pazar taleplerine nasıl uyum sağlayabileceği gibi kritik konular ele alınacak. Ayrıca küresel posta ağının daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde işlemesi için bir yol haritası oluşturulması hedefleniyor.

AÇILIŞI URALOĞLU YAPACAK

Bakan Uraloğlu, forumda üye ülkelerden bakanlıklar, posta işletmecileri ve düzenleyici kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla görüşmeler yapılacağını belirtti. Forumun küresel posta ağının geliştirilmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, "Daha güçlü ve birleşik bir posta sektörü için atılacak adımlar burada tartışılacak" dedi.

Etkinlikte UPU'nun küresel posta ağını nasıl daha etkili hale getirdiği, dijital altyapının sektörün kalkınma hedeflerine nasıl katkı sağlayabileceği ve posta ekosisteminde yeniliğin nasıl teşvik edilebileceği gibi konular üzerinde durulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri