Etimesgut'ta torpil iddiaları: Spor salonları yandaşlara mı kiralandı?

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Metin Akyüz, yoğun iş temposunu gerekçe göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu. Akyüz'ün belediyeye ait spor salonlarının kiralanması konusundaki kayırmacılık sebebiyle istifa ettiği iddia ediliyor.

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı ve Etimesgut Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Akyüz, yoğun iş temposunu gerekçe göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu. Akyüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 8 Nisan tarihinden bu yana sürdürdüğü Belediye Başkan Yardımcılığı görevini bıraktığını açıkladı.

Akyüz, Etimesgut Belediyesi'nde Spor Şube Müdürlüğü'nden sorumluydu.

Akyüz'ün paylaşımında şu ifadelere yer verildi: "8 Nisan 2024 tarihinden bugüne kadar büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Etimesgut Belediye Başkan Yardımcılığı görevimden işlerimin yoğunluğundan dolayı istifa etmiş bulunmaktayım. Görev sürem içinde birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma ve Başkanımız Erdal Beşikçioğlu’na teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Meclis Üyesi ve bulunduğum komisyonlardaki görevlerimle Etimesgut Halkına hizmete devam edeceğim. Kamuoyuna saygılarımla."

KAYIRMACILIK İDDİALARI

Ancak Akyüz'ün istifası, Etimesgut Belediyesi'nde nepotizm iddialarını da beraberinde getirdi. Akyüz'ün, belediyeye ait spor salonlarının kiralanması konusundaki tartışmalar nedeniyle istifa ettiği öne sürülüyor. İddialara göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar’ın talebi ve CHP lideri Özgür Özel'in onayı ile spor salonlarının Atalar'ın kardeşinin işlettiği Sports Academy'ye kiralanması istendi.

Akyüz, gençlerin ucuz hizmet almasını savunarak bu duruma karşı çıktı. Ancak talimatlar doğrultusunda süreç ilerledi ve Akyüz bu işlemi onaylamadığı için görevinden ayrıldı. Akyüz'ün istifası belediyede büyük yankı uyandırırken, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri