Etimesgut kreş ücretleriyle örnek oldu: Yarı fiyatına hizmet

Keçiören, Sincan ve Yenimahalle’de kreş ücretlerine gelen zamların ardından Etimesgut’tan iyi haber geldi. Etimesgut’ta belediyeye bağlı kreşlerin aylık ücreti 3 bin lira olarak açıklandı. Diğer merkez ilçelerde ücretler 6000-8400 bandında seyrediyor.

Ankara’da 6 bin liradan başlayıp 8 bin 400 liraya kadar çıkan kreş ücretlerine vatandaşlar tepki gösteriyor. Fahiş zam furyası merkez ilçelere yayılmışken Etimesgut’tan iyi haber geldi.

Altındağ ve Mamak’ta 6 bin, Çankaya ve Sincan’da 7 bin, Yenimahalle’de 7 bin 500 ve Keçiören’de ise 8 bin 400 lira olan kreş ücretleri karşısında, Etimesgut Belediyesi aylık ücretleri 3 bin lira olarak açıkladı.

3 BİN LİRA AÇIKLANDI

Başkan Erdal Beşikçioğlu yönetimindeki Etimesgut Belediyesi diğer ilçelere kıyasla kreş ücretlerine yarı fiyat uyguladı. Ankara’da özel kreşlerde ücretler 10 bin liradan, belediye kreşlerinde ise 6 bin liradan başlıyor.

Etimesgut’ta belediyeye bağlı Ahi Elvan, Bağlıca, Eryaman ve Güzelkent ile Zübeyde Hanım Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde ücretler, yemek ücreti hariç 3 bin lira olarak uygulanacak. Geçen yıl yemek ücretiyle birlikte 4 bin 800 lira olan ücrette bu yıl görülen yarı yarıya fiyat; yüzde 180 zam uygulanan Keçiören başta olmak üzere Çankaya, Sincan, Yenimahalle’de görülen fiyatlar karşısında örnek oldu.

KESİN KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan 5 kreş bulunan ilçede belediyeye bağlı bir kreşin daha yapım aşamasında olduğu ve diğer kreşlerde kesin kayıt döneminin devam ettiği bildirildi. Küçük çocuk sahibi çalışan anne ve babaların tercihi olan kreşlerde çocukların fiziki şartlarına göre özel olarak tasarlanmış sınıflar, oyun, TV, uyku odaları, sosyal etkinlik alanları, yemekhane ile idari birimler bulunduğu ve alanında uzman öğretmenlerin görev yaptığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da uygun fiyatı nedeniyle rağbet gören belediyelere bağlı kreşlere yapılan fahiş zamlara vatandaşlar tepki göstermişti. Keçiören’de geçen yıl 3 bin lira olan ücret 8 bin 400 liraya, Yenimahalle’de 3 bin 500 lira olan aylık ücret bu yıl 7 bin 500 lira, Altındağ’da 3 bin 200 lira olan ücret 6 bin liraya yükseltilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri