EGO'dan şikayetlere yanıt: "Klimalarımız aktif olarak çalışıyor"

EGO Genel Müdürlüğü sıcak yaz aylarında bazı otobüslerdeki klimaların çalışmadığına dair şikayetlere yanıt verdi. Açıklamada, araçlarda klimaların aktif olarak çalıştırıldığını ve düzenli bakımlarının yapıldığı belirtildi.

Ankara'da toplu taşıma araçlarındaki klima performansına yönelik şikayetler üzerine EGO Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Sosyal medya üzerinden gelen bir şikayete yanıt veren EGO, tüm toplu taşıma araçlarında klimaların aktif olarak çalıştırıldığını ve düzenli bakımlarının yapıldığını belirtti.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "24 Haziran 2024 itibarıyla tüm toplu taşıma araçlarımızda (EGO Otobüs, Ankaray, Metro) yazlık tarife ile hizmet verilmektedir. Bu dönemde personelin yıllık izinleri de kullandırılmaktadır. Araç arızası, trafik kazası, trafik yoğunluğu ve personel eksikliği gibi elde olmayan durumlar dışında servislerimiz planlanan saatlerde hareket etmektedir" denildi.

HASSASİYET YÜKSEK

Açıklamada ayrıca, araç klimalarının düzenli olarak çalıştırıldığı, ancak yüksek hava sıcaklıkları ve yolcuların camları açık bırakması nedeniyle zaman zaman istenilen performansın alınamadığına dikkat çekildi. Şikayete konu olan 608 numaralı hattaki otobüsün klimasının aktif olduğu, ancak sürücünün rampalı bir güzergahı geçerken klimanın kısa süreliğine kapatılmak zorunda kaldığı ve camların açık bırakılması nedeniyle tam verim sağlanamadığı belirtildi. EGO, personelin klimaların sürekli aktif tutulması konusunda tekrar uyarıldığını da ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri