Ego otobüsleri bezdirdi: Sıcak havalarda araçlar arızalanıyor

Son dönemde otobüslerin sık sık arıza vermesiyle gündeme gelen EGO Genel Müdürlüğü’nde sorunlar artarak devam ediyor. Mamak’ta sefer esnasında birden fazla kez arıza yapan araç, vatandaşları çileden çıkardı.

Son dönemde sık sık arıza veren EGO otobüsleri, özellikle Mamak'ta aynı gün içinde üç kez arızalanarak vatandaşları mağdur etti. Otobüs şoförleri arızaların aşırı sıcak hava nedeniyle olduğunu belirtse de vatandaşlar bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor. Bir vatandaş, AŞTİ'ye gidip gelirken otobüsün iki kez arızalandığını ve bu nedenle planlarının aksadığını ifade ederek, “Geçtiğimiz hafta işe giderken otobüs arızası nedeniyle diğer otobüsü bekledik. Şoförler aşırı sıcaktan olduğunu söylüyor fakat bunun bir çözümü olmalı, işimizden gücümüzden oluyoruz. Bu konu acilen çözülmeli” dedi.

1 GÜNDE 3 ARIZA

Son dönemde sık sık arıza vermesiyle gündeme gelen EGO otobüslerinde sorunlar artarak devam ediyor. Mamak'ta hizmet veren otobüsler, aynı günde üç defa arızalanarak vatandaşları çileden çıkardı. İşe gidip gelmek zorunda olan vatandaşlar, bu durumun tekrarlanmasından dolayı büyük bir rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor. Arızaların sıklığı, otobüslerin bakım ve onarım süreçlerinin yetersiz olduğunu düşündürüyor. Vatandaşlar yetkililerden arızalara çözüm bulmasını talep ediyor.

VATANDAŞ ÇİLEDEN ÇIKTI

Otobüs şoförleri, bu arızaların nedenini aşırı sıcak hava olarak açıklarken, yolcular bu açıklamayı tatmin edici bulmuyor. İşe geç kalan, planları aksayan ve sürekli aynı problemi yaşayan vatandaşlar tepkilerini dile getiriyor. EGO yetkililerinden bu konuda acil çözüm talep eden vatandaşlar, arızaların bir an önce sona ermesini bekliyor. Arızalı otobüs ile yolculuğuna devam edemeyen vatandaşlar, bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kalıyor.

SORUN AŞIRI SICAK

Bozulan otobüslere EGO'ya ait kurtarıcı araçlar müdahale ediyor. Ancak bu müdahaleler sadece geçici çözümler sunuyor. EGO'nun kurtarıcı ekipleri hızlıca olay yerine ulaşsa da bu durum yolcuların mağduriyetini tam anlamıyla gidermiyor. Vatandaşlar EGO'nun daha kalıcı çözümler bulmasını ve toplu taşımada güvenilirliği artırmasını talep ediyor.

Konu ile ilgili bir vatandaş, “Eşimi AŞTİ’den almak için otobüse bindim. AŞTİ’ye giderken otobüs arızalandı. Şimdi eve döneceğimiz otobüs de arızalandı. Planımız, işlerimiz ve programımız tam 2 kere aksadı. Geçtiğimiz hafta işe giderken de en az 1 kere otobüs arızası nedeniyle diğer otobüsü bekledik. Şoförler aşırı sıcaktan olduğunu söylüyor fakat bunun bir çözümü olmalı, işimizden gücümüzden oluyoruz. Bu konu acilen çözülmeli” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri