Çevreyi kirleten beton santrali mercek altında: Bölge müdürü olaya müdahil oldu

Derbent Mahallesi'nde çevre kirliliği oluşturan beton santrali, Ulus'ta yer alan haberin ardından yetkililer tarafından mercek altına alındı. Bölgedeki alanlar döküm öncesi sulanacak. Döküm sonrası temizlik işlemleri düzenli olarak yapılacak.

Derbent Mahallesi'nde bulunan beton santralinin çevre kirliliği oluşturması ve kamyonların güzergahında bulunan yola zarar vermesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açmıştı. Konu ile ilgili Ulus’ta yer alan haberin ardından yetkililer harekete geçerek temizlik çalışmaları başlattı. Mahalle Muhtarı Ekrem Yalçınkaya, Uğural Beton'un Ankara bölge müdürünün bizzat mahallede incelemeler yaparak sorunlu alanlara müdahale ettiğini belirtti. Yalçınkaya, “Çevre kirliliğini önlemek amacıyla döküm yapılacak alanların önce sulanacağı, ardından döküm sonrası temizleneceği kararlaştırıldı” dedi.

NE OLMUŞTU?

Derbent Mahallesi'nde bulunan beton santralinin çevreye yaydığı toz ve mikser kamyonlarının yol açtığı kirlilik, mahalle sakinleri tarafından büyük endişeyle karşılanmıştı. Mahalle Muhtarı Ekrem Yalçınkaya konu ile ilgili Ulus’a konuşmuş ve mahallede yaşanan sıkıntıları anlatmıştı. Beton mikserleri ve kamyonların geçtiği güzergahta bulunan yollar hem ağır tonajdan bozulmuş hem de beton akıntıları nedeniyle zarar görmüştü. Bu sorun, Ulus Gazetesi'nin haberiyle gündeme taşınmış ve bölgedeki çevre kirliliği konusunda yetkililerin harekete geçmesi istenmişti.

SORUN ÇÖZÜLDÜ

Haberimizin ardından, beton santralinin sorumluları harekete geçerek mahalle muhtarı ile irtibata geçti. Muhtar Yalçınkaya Uğural Beton’un genel müdürüyle yaptığı telefon görüşmesinin ardından, şirketin Ankara bölge müdürünün bizzat mahalleye gelerek incelemelerde bulunduğunu belirtti. Sorunlu bölgelerde temizlik çalışmaları yapıldı ve gelecekte çevre kirliliğini önlemek amacıyla döküm yapılacak alanların önce sulanacağı, ardından döküm sonrası temizleneceği kararlaştırıldı.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Muhtar Ekrem Yalçınkaya, sorunun çözülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Yalçınkaya, “Birkaç gün evvel çimento fabrikası ve mikser kamyonları ile ilgili olarak Ulus Gazetesi'ne yaptığım röportaj amacına ulaştı. Öncelikle Uğural Beton Genel Müdürü ile yaptığım telefon görüşmesi sonrası, Ankara Bölge Müdürü Sayın Gürbüz Bey bizzat muhtarlığımıza gelerek, Uğural Beton'un sorumluluğunda olan döküm yapılan yerleri gezdi. Temizlik yapıldı ve bundan sonra döküm öncesi bölgenin sulanacağı, döküm sonrasında ise temizlik yapılacağı kararlaştırıldı. Ayrıca Ulus Gazetesi’ne ve Genel Yayın Müdürü Sayın Adem Orman abime de çok teşekkür ederim” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri