Büyük Sarar grevi başladı: İşaret fişeği Ankara Ankamall'den verildi

Aylardır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine Sarar çalışanları, sendikanın çağrısıyla bugün itibariyle grev başlattı. Türkiye genelinde başlayan grevin işaret fişeği Ankara Ankamall mağazasından verildi.

Aylardır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine Sarar çalışanları, sendikanın çağrısıyla bugün itibariyle grev başlattı. Ankamall Alışveriş Merkezi önünde toplanan işçiler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Genel Başkan Baki Gülbaba'nın yaptığı basın açıklamasıyla grevi resmen başlattı.

Genel Başkan Baki Gülbaba, basın açıklamasında yaptığı konuşmada, "Tek amacımız Sarar çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntıları çözmek, başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Gülbaba, grevin yasal ve meşru bir hak arayışı olduğunu vurgulayarak, "İşçilere greve çıkmamaları konusunda baskı ve tehditler savurmak suçtur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Biz yasanın, hukukun ve meşruiyetin sınırları içerisinde bir hak mücadelesi için greve çıktık. Bu grev bugün Ankamall Sarar mağazasında başladı ama tüm illerde ve mağazalarda sırayla devam edecektir" şeklinde konuştu.

"EMEĞİMİZE VE HAKKIMIZA EL UZATTIRMAYIZ"

Genel Başkan Gülbaba, işçilerin emeğine ve hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Barıştan, satıştan ve mağazamızı yükseltmekten yanayız. Biz yaşamak istiyoruz. Bizim yüzümüz gülmeyecekse, işverenimiz bizi duymayıp, emeğimize saygı göstermeyecekse biz bu iş yerine neden geliyoruz?" ifadelerini kullandı.

Gülbaba, toplu iş sözleşmesinin imzalanması için şirket yöneticileriyle sayısız görüşme yaptıklarını ancak olumlu bir dönüş alamadıklarını dile getirdi. "İşçiyi işiyle tehdit eden, ekmeği ve geleceğiyle tehdit eden bir ‘dayatmayla’ karşılaştık. Ancak bu dayatmalar bizi yıldıramaz. Başlattığımız bu yasal grev, toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar devam edecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri